Mainos

Hirmumyrsky ja rankkasateet piinaavat Aasiaa

Yli sata ihmistä on kuollut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä Kiinassa ja Filippiineillä. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on edelleen kateissa.

Kiinan tiedotusvälineiden mukaan tulvat ovat koetelleet etenkin maan eteläosia, missä on menehtynyt jo 107 ihmistä ja 59 on kateissa. Länsi-Kiinassa puolestaan 17 henkilöä kuoli ja 44 on kateissa, kun maanvyöryt hautasivat kolme pientä vuoristokylää.

Kiinalaisia sotilaita on komennettu auttamaan Anhuin maakunnassa niitä asukkaita, jotka ovat jääneet tulvien saartamiksi. Lisäksi sotilaat räjäyttivät padon, jonka keräämät tulvavedet uhkasivat 100 000 asukkaan Tongchengin kaupunkia. Räjäytyksen ansiosta vedet pääsivät virtaamaan pelloille eivätkä kaupunkiin.

Kiinan ilmatieteen laitoksen mukaan tilanne ei ole helpottumassa ainakaan tänään, sillä sääennusteet lupaavat lisää sateita Jangtse-joen alueelle. Lisäksi hirmumyrsky Conson on suuntaamassa kohti Etelä-Kiinaa.

Myös Japani on kärsinyt tänään rankkasateista, jotka ovat aiheuttaneet mutavyöryjä ja tuhonneet teitä sekä rakennuksia.

Hirmumyrsky jätti miljoona ilman sähköä

Hirmumyrsky on riepotellut eilen Filippiinejä, missä ainakin 20 ihmistä on kuollut ja 60 on kateissa.

Noin 120 kilometrin tuntivauhdilla puhaltaneet myrskytuulet kaatoivat puita sähkölinjoille, minkä seurauksena sähköt katkesivat muun muassa suuresta osasta pääkaupunki Manilaa. Joidenkin arvioiden mukaan noin 80 prosenttia Manilan 12 miljoonasta asukkaasta oli ilman sähköä viime yönä.

Viranomaisten mukaan sähkölinjojen korjaaminen saattaa viedä muutamia päiviä. Sähkökatkos haittaa Filippiinien raide- ja lentoliikennettä.

Myrskytuulet tuhosivat laajalti myös Manilan hökkelikyliä.

Conson-myrskyn odotetaan ohittavan Filippiinit huomiseen mennessä

(MTV3 - AFP - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.