Järkyttävä rysäys näytti estävän kiekkolupauksen MM-kisat – kiitollinen jyrääjänsä reaktiolle

Patrik Puistolan pää pimeni joulukuun alussa pelatussa Jukureiden ja llveksen välisessä SM-liigan kamppailussa. Kiekkoa seuraava yleisö säikähti pahanpäiväisesti, kun Panu Mieho jyräsi Puistolan yli.

Sillä hetkellä näytti siltä, että lupaavan hyökkääjän matka alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Tshekkeihin jäisi haaveeksi. Kisojen alla Puistolan tilanne on jo huomattavasti valoisampi.

– Olo on koko ajan parantunut. Tuorein käynti lääkärillä oli positiivinen. Tohtori sanoi, että pystyn hyvin todennäköisesti pelaamaan kisoissa, Puistola sanoi Nuorten Leijonien mediatilaisuudessa Lahdessa reilu viikko sitten.

Puistola on ollut todella mielissään kaikista viesteistä, joita hän on saanut.

– Myös Mieho laittoi pahoitteluviestin. Sen lisäksi läheiset ja kaverit ovat olleet hienosti tukena. Se on ollut tärkeää. Taklauksen olen yrittänyt unohtaa. Ne ovat aina ikäviä juttuja, Puistola sanoo.

Suomi lähtee MM-kisoihin vahvalla ryhmällä. Puistola ei näe menestykselle mitään esteitä.

– Meillä on erittäin taitava joukkue. Mielestäni ryhmässä on hyviä ihmisiä myös jään ulkopuolella. Yhteishengellä on iso merkitys.

Nuorten MM-kisat ovat kiekkoilijoille mitä mainioin paikka näyttää omaa osaamistaan. Pelaajatarkkailijoita on lehtereillä runsaasti. Onnistumiset oikeassa paikassa voivat avata latua vaikka NHL:ään asti.

– Onhan se mahtava näytönpaikka. Siellä kokee konkreettisesti sen, millä tasolla pystyy pelaamaan muita maailman huippuja vastaan.

Puistola on joka tapauksessa innoissaan siitä, että pääsee osallistumaan MM-kisoihin. Hänen omat odotuksensa ovat maltilliset.

– Kunhan pystyisin auttamaan joukkuetta pärjäämään. Tyylillä ei ole mitään väliä.

Tapparan mies Puistola pelasi syksyllä Jukureissa lainapestillä. Mikkelin ajanjakso sujui hyvin.

– Sain sieltä ison roolin ja pääsin pelaamaan ylivoimaa. Laina-aika vastasi odotuksiani. Pelaaminen yhdessä Miika Roineen ja Charles Saraultin kanssa oli hedelmällistä.

Lue myös:

    Uusimmat