Mainos

"Hip hop pelasti elämäni"

Helsingin Kulttuuritalolla karsitaan ensimmäistä kertaa Suomessa parhaita tanssijoita maailman arvostetuimpiin kuuluvaan katutanssikilpailuun, Juste Debout'hun Pariisiin. Paikalle oli saapunut myös alan legenda Mr. Wiggles.

Katutanssiharrastus on kovassa nousussa myös Suomessa. Nordic Moves-tapahtuma Helsingin Kulttuuritalolla kokoaa viikonlopun ajaksi suomalaiset katutanssin harrastajat kilpailemaan paremmuudesta ja pääsylipuista kansainvälisiin kilpailuihin.

Eilen kilpailtiin hip hop-ryhmien mm-kisa paikoista ja tänään on vuorossa kova kilpailu paikoista Juste Debout -kilpailuun Pariisissa maaliskuussa. Lajeina kisassa ovat popping, locking, house ja hip hop.

Tuomaristossa istuu myös hip hop -kulttuurin legendoihin lukeutuva Steve Clemente, joka tunnetaan paremmin nimellä Mr. Wiggles. Hän on itse noussut New Yorkin Bronxin kaupunginosan kaduilta maailman tunnetuimpien katutanssijoiden joukkoon.

- Tanssi on koko elämäni, se on pitänyt minut poissa vaikeuksista, kun olin pieni ja uskon, että voin esimerkilläni näyttää monille nuorille, että he voivat tehdä jotain luovaa elämässään ja pysyä poissa vaikeuksista, sanoo MTV:n uutisten haastattelema Mr. Wiggles.

Helsingin kilpailuun osallistuu noin 250 tanssijaa ympäri Suomea ja Baltian maita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.