Mainos

Hindupuolue kärsi tappion Intian osavaltiovaaleissa

Intian kokoomushallituksen tulevaisuus oli tänään vaakalaudalla, kun hallitseva hindunationalistien puolue BJP oli kärsinyt nöyryyttävän tappion tärkeissä osavaltiovaaleissa. Tarkkailijat ja sanomalehdet ennättivät jo varoittamaan poliittisesta epävakaudesta ja ennenaikaisista parlamenttivaaleista.

Neljässä osavaltiossa käydyissä vaaleissa BJP menetti enemmistönsä kongressipuolueelle niin Delhissä kuin Rajasthanissakin. Lisäksi kongressipuolue säilytti niukasti enemmistönsä Madhja Pradeshin osavaltiossa, vaikka ennen vaaleja voittajaksi ennustettiin BJP:tä. Tappion kongressipuolue kärsi vain piskuisessa Mizoramin osavaltiossa.

Pääministeri Atal Behari Vajpayee vakuutti tänään, ettei kahdeksan kuukautta vallassa ollut hallitus ole vaarassa ja että se kestää kaikki poliittiset myrskyt. Olemme valmiit todistamaan enemmistömme parlamentissa, Vajpayee sanoi puoluetovereilleen.

Oppositiojohtaja Sonia Gandhi vakuutti tänään, ettei kongressipuolueella ole kiirettä kaataa nykyhallitusta.
-Lisäsimme ehdottomasti voimaamme vaalitulosten myötä. Meidän ei tarvitse rehvastella sillä, mielestäni meidän täytyy nyt keskittyä tekemään töitä, hän sanoi.

Kolme muuta oppositiopuoluetta kehottivat kuitenkin Vajpayeeta eroamaan. Puolueiden mukaan Vajpayee menetti moraalisen oikeutensa hallita maata nöyryyttävien tappioiden myötä. Samalla ne vaativat ennenaikaisten parlamenttivaalien järjestämistä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.