Mainos

Hina: Jugoslavian joukot YK-alueelle

Noin 200-300 Jugoslavian armeijan sotilasta ylitti tänään Kroatian vastaisen rajan YK:n valvomalle alueelle Prevlakassa Kroatian eteläosassa, kertoi Kroatian uutistoimisto Hina.

Kroatian YK-lähettiläs Ivan Simunovic teki asiasta virallisen valituksen turvallisuusneuvostolle ja vaati Jugoslaviaa vetämään heti joukkonsa demilitarisoidulta vyöhykkeeltä. YK:n valvoma demilitarisoitu vyöhyke kattaa kapean niemen Dubrovnikin eteläpuolella. Sekä Kroatia että Jugoslavia haluaisivat alueen itselleen.

Alueelta voi hallita pääsyä Kotorinsalmeen Montenegron rannikolla, missä sijaitsee Jugoslavialle tärkeä laivastoasema.

Amerikkalaiset Apache-helikopterit saapuivat Albaniaan

Kaikkiaan 24 amerikkalaista Apache-mallin hyökkäyshelikopteria saapui tänään Tiranaan ja niiden odotetaan olevan valmiit toimiin ensi viikolla. Helikoptereita on määrä käyttää serbien panssarivaunuja ja tykistöä vastaan. Amerikkalaissotilaiden mukaan helikoptereita voidaan käyttää iskuihin syvälle vihollisen rintamalinjoihin. Ne on varustettu mm. laserohjatuilla ohjuksilla ja yökäyttöön sopivilla tutkilla. Niissä on myös 30 mm tykki ja lähes 80 rakettia.

Kopterit ovat kuitenkin kohtuullisen hitaita ja ne lentävät matalalla, mikä tekee niistä haavoittuvia vihollisen ilmatorjunnalle.
(STT-AFP) Zagreb, 20.4. (STT-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.