Mainos

Hillary asettui Obaman taakse - äänestäjät kenties eivät

Yhdysvalloissa senaattori Hillary Clinton on asettunut tukemaan selkein sanoin senaattori Barack Obamaa demokraattien puoluekokouksessa Denverissä.

Puolueen presidenttiehdokkuuden Obamalle hävinnyt Clinton sanoi tänään pitkään odotetussa puheessaan, että Obama on hänen ehdokkaansa. Clinton painotti, että Obaman täytyy nousta presidentiksi.

- Haluan teidän kysyvän itseltänne, että olitteko kampanjassa mukana vain minun takiani vai asioiden takia, joita puolustan. Obama ajaa juuri niitä samoja asioita, Clinton vetoaa äänestäjiin.

MTV:n haastattelema USA:n tutkimuksen professori Markku Henriksson ei kuitenkaan usko, että Clintonin kannattajat lähtisivät tukemaan Obamaa kehotuksesta huolimatta.

- En usko, että kaikki Clintonin kannattajat lähtevät Obaman taakse. Monet ovat olleet ehdottomia nimenomaan naisehdokkaan kannattajia. Moni pettynyt saattaa jättää nyt kokonaan äänestämättä. Nämä muutama miljoona ääntä voivat olla hyvin ratkaisevat demokraateille.

Henriksson sanoo, että jopa osa Clintonin kannattajista voi äänestää protestiksi McCainia.

- Tämä on suuri uhka Obaman kampanjalle. Demokraattisen puolueen epäonni oli mielestäni se, että heillä oli kaksi niin hyvää ja tasavahvaa ehdokasta, joilla kummallakin oli omat etunsa: sukupuoli ja etninen tausta.

Hillary Clinton on kehottanut kaikkia kannattajiaan äänestämään Obamaa syksyn presidentinvaaleissa.

Lue Clintonin koko puhe täältä

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.