Hiihtoliiton monien vuosien jälkeen jättävä Mika Kulmala saapui aikanaan keskelle myllerrystä – "Tilanne oli kaoottinen"

Hiihtoliiton leivissä seitsemän vuoden ajan toiminut Mika Kulmala ei jatka toiminnanjohtajan tehtävissään. Kulmala oli omalta osaltaan nostamassa Hiihtoliittoa sekaannuksen keskeltä nykyiseen loistoonsa.

Kulmala päätös jättää työtehtävänsä Hiihtoliitossa oli monien tekijöiden summa. Päätös kypsyi useamman kuukauden ajan, kunnes se lopulta konkretisoitui.

– Ensinnäkin seitsemän vuotta Hiihtoliitossa ja Suunnistusliiton hommia siihen päälle yhteensä kymmenen vuotta takana. On ehdottomasti tärkeä saada vähän happea koneeseen, että pystyy uudistumaan. Samalla myös Hiihtoliitolla on mahdollisuus uudistua, Kulmala toteaa MTV Urheilulle.

Kulmala siirtyi Hiihtoliiton palvelukseen vuonna 2012. Tuolloin tilanne liitossa oli sekava. Mäkihyppy, yhdistetty ja alppihiihto olivat irrottautuneet jo aikaisemmin omiksi lajiliitoikseen, eikä yhteishengessä ollut paljon kehumista.

– Silloin kun tulin, tilanne oli aika lailla kaoottinen. Hiihtoliitto oli tällainen pieni postikonttori. Porukka riiteli hyvin paljon keskenään. Ei siis henkilökunta, vaan lajit.

– Siitä aloitettiin uudistustyö ja saatiin yhteneväinen, keskenään toimeentuleva ja myös ympäristön kannalta toimeentuleva Hiihtoliitto vietyä eteenpäin. Siltäkin puolin on hyvä fiilis, että olen tehnyt tässä sen, minkä olen pystynyt, Kulmala muistelee. 

Lue myös:

    Uusimmat