Mainos

Hiihtokeskuksilla huipputalvi

Suomen hiihtokeskukset yltivät talvikaudella lähes ennätystulokseensa - lamasta ja tuhkasta huolimatta. Suomen hiihtokeskusyhdistyksen mukaan vuoden takaisesta huipputuloksesta jäädään vain pari prosenttia eli noin miljoona euroa. Tämän talven hissilippujen kokonaismyynti kohonnee kaikkiaan 50 miljoonaan euroon.

Tuhkakriisi ajoittui huhtikuun kiireisimpään sesonkiin, mutta se ei aiheuttanut pelätyn suuruista lovea hiihtokeskusten kokonaismyyntiin, sanoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet.

- Sen sijaan kovat pakkaset lomien aikaan verottivat laskijoiden määrää, vaikka asiakasmäärät olivat monin paikoin viime vuoden tasoa, Tollet kertoo.

Viikon rinnelippujen sijaan lomailijat seurasivat säitä ja ostivat sen perusteella lyhyempiä laskettelulippuja.

Brittimatkailu hiipui

Pitkä ja runsasluminen talvi veti Etelä-Suomen laskettelurinteisiin ennätysmäärän laskettelijoita. Etelän keskusten osuus kokonaismyynnistä kasvoi ennätyksellisesti 18 prosenttiin.

Etelän hyvä lumitilanne näkyi miinuksena pohjoisessa suurimpien hiihtokeskusten lipunmyynnissä.

Ruka-keskuksen liiketoimintajohtajan Matti Parviaisen mukaan Rukan tulos jäänee pari prosenttia edellisvuodesta. Levin Matkailun toimitusjohtaja Jussi Töyrylä arvioi, että pudotusta edellisvuoteen on jopa kuusi prosenttia.

Ruka ohittaneekin lipunmyynnissä Levin Suomen suurimpana hiihtokeskuksena, ilmenee hiihtokeskusyhdistyksen ennakkotiedoista.

- Tämä talvikausi on ollut meille haastava, Töyrylä toteaa.

Erityisesti ulkomaalaisia matkailijoita oli aiempaa vähemmän, koska suorien charter-lentojen määrää on voimakkaasti karsittu ja euron kurssi on pysynyt vahvana verrattuna Englannin puntaan ja Ruotsin kruunuun.

- Levillä ulkomaalaisten matkaajien osuus on merkittävä, jopa neljännes. Brittimatkailun hiipuminen näkyi ennen kaikkea joulumatkailussa, Töyrylä kertoo.

Uusi Amsterdam-Kittilä-lentoyhteys toi kuitenkin hollantilaisia aiempia vuosia enemmän pohjoiseen ja paikkasi brittivajetta.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja