Hiihtokeskuksen koneita pelastettiin palavasta rakennuksesta yötä myöten – toimitusjohtaja MTV:lle: "Kyllä se meni tunteisiin"

1:08
Video: Tältä palopaikalla näyttää nyt.

Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo MTV Uutisille, että raivaustyöt ovat yhä käynnissä yrityksen palaneen huoltorakennuksen tiimoilta.

Palosaari sai eilen illalla puoli kymmeneltä tiedon, että yrityksen 1200 neliön kokoinen huoltorakennus oli syttynyt tuleen. Rakennus oli ennen yrityksen päärakennus, mutta viime vuosina sen sisällä on säilytetty koneita ja pidetty huoltotoimintaa.

Tulipalopaikalla toimitusjohtaja ja yrityksen vanhoja työntekijöitä ryhtyivät yhdessä pelastamaan konekalustoa ulos palavasta rakennuksesta. Hän tuntee kiitollisuutta työntekijöilleen avusta.

– Kyllä se oli hyvin järkyttävää. Rakennus on ollut meidän tukipisteemme vuodesta -85, eli 35 vuotta. Kyllä se meni tunteisiin. 

– Kun viimeinen kone saatiin ulos, sen avaimet olivat jo ehtineet sulaa kuumuudesta.

2,5 miljoonan vahingot

Huoltorakennuksen palamisella ei ole vaikutusta hiihtokeskuksen asiakkaisiin, Palosaari kertoo. Työntekijät siirtyvät väistötiloihin. Toimitusjohtaja ei nukkunut viime yönä silmäystäkään.

– Kun aamulla menimme työntekijöiden kanssa aamukahville uusiin tiloihin, monella oli tippa silmässä. 

Toistaiseksi ei tiedetä, mikä sytytti valtavan rakennuksen tuleen. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palo sai alkunsa rakennuksen keskiosasta. Palosta aiheutui arviolta 2,5 miljoonan euron vahingot. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja