Hurja video Levin tulipalosta: Näin lieskat nielivät suuren rakennuksen ja musta savupatsas kohosi yötaivaalle – tämä tapauksesta tiedetään

Hurja video Levin tulipalosta: Lieskat lyövät korkealle yötaivaalle 1:10
Hurja video Levin tulipalosta: Lieskat lyövät korkealle yötaivaalle

Kittilässä Levin hiihtokeskuksessa myöhään illalla syttyneen tulipalon vuoksi aiheutunut vaaratilanne on ohitse, kertoo Lapin pelastuslaitos.

Tulipalo syttyi noin 1000 neliön kokoisessa huolto- ja toimistorakennuksessa aivan laskettelurinteen ja hotellirakennuksen läheisyydessä.

Pelastuslaitos tiedotti noin puoli kahdeksan aikaan aamulla, että palopaikalla on siirrytty jälkisammutus- ja jälkivartiointivaiheeseen.

– Palopaikkaa lukuunottamatta ja hälytysajoneuvot huomioiden Levillä voi liikkua nyt normaalisti, pelastuslaitos kertoi Twitterissä.

Leville annettiin sunnuntai-iltana yhdentoista jälkeen vaaratiedote vaarallisesta savunmuodostuksesta, kertoi Lapin pelastuslaitos Twitterissä. Alueen ihmisiä kehotettiin tuolloin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. 

Alueella on ollut viime aikoina runsaasti matkailijoita, ja esimerkiksi uutenavuotena varauskapasiteetti oli täynnä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tämä palosta tiedetään

Pelastuslaitos sai hälytyksen noin puoli kymmenen aikaan illalla Levin rinneyhtiön huolto- ja toimistotilan palosta, joka oli aiemmin Levi Ski Resortin päärakennus.

Paikalle lähetettiin sammutusyksiköitä Kittilästä, Leviltä, Muoniosta, Sodankylästä ja Rovaniemeltä. Yhteensä sammutustöissä oli noin 30 sammuttajaa.

Paikalle saapuneet sammuttajat onnistuivat pelastamaan rakennuksesta ja sen ympäristöstä rinteenhoitokalustoa ja kelkkoja.

Maan tasalle palaneen rakennuksen mukana tuhoutui kuitenkin irtaimistoa.

–  Kaikki paloi, varaosat ja muut, sen rakennuksen matkassa. Irtaimiston kanssa puhutaan lähemmäs 2,5 miljoonan arvosta, kertoo STT:lle Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Alueelle annettiin vaaratiedote tulipalosta aiheutuvan savun vuoksi. Rakennuksessa oli rinteenhoitokaluston lisäksi huoltokemikaaleja.

Levi Ski Resortin henkilökunta ja läheisen hotellin asukkaita siirrettiin varotoimena pois huoneista, joissa haisi savulta, mutta henkilövahinkoja ei sattunut.

– Hyvin voimakkaat liekit lyövät sisältä ja rakennus palaa täysillä, kommentoi päivystävä palomestari Lauri Manninen yöllä STT:lle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Palo oli vaarassa levitä ympäröiviin rakennuksiin. Oman haasteensa tilanteeseen toi kireä yli 20 asteen pakkanen.

Rakennus päätettiin polttaa yön aikana hallitusti loppuun. Sammutuksessa hyödynnettiin laskettelurinteiden lumetusjärjestelmien vesilinjoja.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta palomestari Mannisen mukaan on kuitenkin olemassa arvioita siitä, mistä palo olisi saanut alkunsa.

– Teknistä vikaa siellä vähän epäillään, hän arvioi STT:lle.

Poliisi tekee palonsyyntutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat