Levin yöllisestä tulipalosta jopa 2,5 miljoonan euron vahingot: "Kaikki paloi, varaosat ja muut, sen rakennuksen matkassa"

Hurja video Levin tulipalosta: Lieskat lyövät korkealle yötaivaalle 1:10

Kittilän Levillä viime yönä syttyneestä tulipalosta aiheutui noin 2,5 miljoonan euron vahingot, arvioi Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Pelastuslaitos sai myöhään illalla hälytyksen noin 1000 neliön suuruisen huoltorakennuksen palosta. Kyseinen rakennus oli aiemmin Levi Ski Resortin päärakennus.

Palon alkaessa pelastuslaitos sai pelastettua hallin lähettyviltä yli kahden miljoonan euron arvosta huoltokalustoa, kuten rinteenhoitokoneita ja kelkkoja. Niiden vahingot jäivät pieniksi.

Maan tasalle palanut rakennus sisällä olevine irtaimistoineen oli suunnilleen saman arvoinen kuin sen ulkopuolelta pelastettu huoltokalusto.

–  Kaikki paloi, varaosat ja muut, sen rakennuksen matkassa. Irtaimiston kanssa puhutaan lähemmäs 2,5 miljoonan arvosta, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Henkilökunta siirtyi illalla väistötiloihin.

–  Ainut mitä asiakas nyt huomaa, on tuo kytevä raunio ja tämä savu, mikä leijuu kylän päällä vielä, Palosaari sanoo.

Alueen matkailusta ja sen kehittämisestä vastaavan Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari kuvailee tapahtunutta erittäin valitettavaksi ja toivoo, ettei tulipalo vaikuta suuresti toimintaan alueella.

–  Tärkeintä on tietysti, ettei tapahtunut henkilövahinkoja ja on pystytty viestimään tehokkaasti, että ihmiset pystyisivät pysymään paloalueelta pois, Kivisaari sanoi yöllä.

Kivisaaren mukaan alueella on ollut viime aikoina paljon matkailijoita. Uutenavuotena varauskapasiteetti on ollut täynnä.

Lue myös:

    Uusimmat