HIFK-tähti herättää huolta – Nuorille Leijonille iloisia viestejä Pohjois-Amerikasta

Tässä on tuore Leijonajoukkue! Mukana jopa kahdeksan ensikertalaista – näillä eväillä Suomi lähtee Venäjän EHT-turnaukseen 5:50
Videolla juttua päin Leijonat-julkaisuista.

Nuorten Leijonien eli Suomen jääkiekon alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ”MM-ehdokkaiden” lista tuli julki maanantaina. Päävalmentaja Raimo Helmisellä on tällä hetkellä yksi iso huolenaihe – ehtiikö HIFK-tähti Anton Lundell mukaan kisoihin? Suomen joukkue sai myös hyviä uutisia, jotka kantautuivat Pohjois-Amerikasta.

Maanantaina julkaistulta listalta löytyi NHL-seura Los Angeles Kingsin organisaatiossa pelaavan Rasmus Kuparin nimi.

Viime kisoissa Nuorten Leijonien kanssa kultaa voittaneen Kuparin kisamatka näyttää lähes varmalta.

– Olemme soitelleet Kingsille ja jutelleet GM (Rob Blaken) kanssa. Keskusteluissa on ollut positiivinen sävy, Suomen joukkueen päävalmentaja Raimo Helminen sanoi MTV Urheilulle.

Helmisen mukaan Kingsin kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä. Yleisesti NHL-seurat ovat suhtautuneet suopeasti siihen, että alle 20-vuotiaat pelaajat saavat lähteä vuodenvaihteessa pelattaviin nuorten MM-kisoihin.

– Hyvältä näyttää – sanotaanko silleen, Helminen summasi Kuparin tilanteen.

19-vuotias Kupari nakutti viimekertaisissa MM-kisoissa seitsemään otteluun tehot 1+4=5.

Sen sijaan yhtä Pohjois-Amerikan kovaa nimeä, New York Rangersissa pelaavaa Kaapo Kakkoa ei nähdä kisoissa.

Ehtiikö Lundell mukaan?

Nuorten Leijonien suurin kysymysmerkki kääntyy HIFK:n suuntaan. Punapetojen nuori tähtihyökkääjä Anton Lundell loukkaantui viime viikolla harjoituksissa.

IFK kertoi tuolloin, että Lundell olisi sivussa pelikentiltä kuuden viikon ajan.

Täten hänen osallistumisensa nuorten MM-kisoihin on vaakalaudalla.

– Ensi viikolla olemme viisaampia, että miten tuon suhteen menetellään, Helminen sanoi Lundellista, jatkaen:

– Lääkärit osaavat tehdä parempia päätöksiä kuin meikäläiset. Seurataan, seurataan.

Lundell, 18, väläytteli osaamistaan jo edellisissä nuorten MM-kisoissa. Tuolloin häkkipäähän puettu Lundell nakutti seitsemään otteluun tehot 1+3=4.

Herättelyturnaus

Selvää on kuitenkin se, että hallitseva mestari Suomi saa jalkeille kovan ryhmän Tshekissä pelattaviin nuorten MM-kisoihin. Joukkueesta ei löydy montaa koko kansan tietämää supertähteä, mutta laatua kyllä – leveältä rintamalta.

– Se on positiivinen asia Suomi-kiekon kannalta. Todella positiivinen. Toki, henkilökohtaisella tasolla tuo tuottaa stressiä, Helminen naurahtaa, kun hän puhuu tulevista kovista valinnoista.

Helminen ja Nuorten Leijonien johtoryhmä joutuvat jättämään kovia nimiä lopullisen kisaryhmän ulkopuolelle. Jo nykyinen 36 nimeä kattava lista on täytetty SM-liigassa ja Pohjois-Amerikassa pelaavilla pelaajilla.

Nuorilla Leijonilla riittää kuitenkin tekemistä, sillä marraskuussa pelattu neljän maan kotiturnaus tuotti kolmesta ottelusta kolme tappiota.

– Ei tässä ole mitään paniikkia. Tuo turnaus kertoi, että missä mennään ja missä vastustajat menevät, Helminen totesi tutulla, rauhallisella tyylillään.

– Mutta kyllä se siinä mielessä herätti, kun ei voitettu yhtään peliä. Meidän kaikkien pitää herätä ja meidän kaikkien pitää pystyä parantamaan, jos haluamme pärjätä, Helminen painotti.

Suomen joukkue aloittaa valmistautumisensa nuorten MM-kisoihin 14. joulukuuta Vierumäeltä.

Lopullinen MM-joukkue nimetään todennäköisesti joulupäivänä.

Lue myös:

    Uusimmat