Nuorille Leijonille ikäviä uutisia NHL:stä – totuus Joakim Kemellin tilanteesta paljastui

Yksi merkittävä nimi puuttui listalta, kun Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen eli Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä tuotiin julki.

Listalla mukana ovat muun muassa Ilveksessä loistavaa jälkeä nakuttava Jani Nyman ja alkusyksystä Ässissä hurmannut Lenni Hämeenaho.

Mutta yksi kärkinimi puuttui joukosta.

Nimittäin Joakim Kemell.

NHL-seura Nashville Predatorsin ykköskierroksen varaus (kesä 2022, #17) Kemell, 19, on edustuskelpoinen vielä tämänkertaisissa nuorten MM-kisoissa.

Kemell oli mukana sekä viime vuoden että sitä edeltäneissä nuorten kisoissa. 

Kovan luokan maalitykkinä tutuksi tullut Kemell on pelannut alkukaudella 21 ottelua AHL-seura Milwaukee Admiralsin riveissä tehoilla 5+9=14. 

Koska Kemell on pelannut AHL:ssä, on esiin noussut skenaario, missä hän olisi lähtenyt Suomen mukaan nuorten kisoihin.

Eli: miksi hänen nimeään ei löytynyt Nuorten Leijonien listalta?

– Viimeisin viesti, minkä sain viikonloppuna Nashvillestä, oli se, että he eivät tässä kohtaa päästä häntä (Kemelliä) meidän mukaamme, Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen kertoo MTV Urheilulle.

Oikarisen mukaan Predators ei sen enempää tarkentanut syitä sille, miksi Kemell ei saa liittyä Suomen joukkueen matkaan.

– Katsotaan vielä, että mitä voimme tehdä, mutta tässä kohtaa Nashvillen kanta on ”ei”. Olisimme halunneet ”Joken” mukaamme, mutta jos seura kokee, etteivät he voi luopua hänestä, niin ei meillä ole edes sääntöjen puitteissa mitään koputtamisen varaa. NHL-organisaatio määrittää kuvion, eikä meille sen suurempia syitä selitellä, Oikarinen jatkaa.

Predatorsin nokkamiehenä eli GM:nä toimii entinen pitkän linjan NHL-päävalmentaja Barry Trotz.

Suomen MM-leiriryhmä kokoontuu torstaina Vantaalle. Joukkue matkaa perjantaina Ruotsiin, missä se pelaa kaksi valmistavaa ottelua kisojen alla (Slovakia ja Tshekki).

– Periaatteessa tilanne on se, että ensimmäiset kisapassileimaukset tehdään 25. joulukuuta ja silloin minimimäärä on 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, mitkä pitää leimata. Sen jälkeen pelaajia pystyy lisäämään kokoonpanoon, mutta on selvää, että haluamme tehdä nopeita päätöksiä – ihan jo pelaajien kannalta. Ettemme lähde turhaan odottelemaan ja miettimään, Nuorten Leijonien GM Oikarinen sanoo.

Kemell on ainut haluttu ehdokas, jota Suomen joukkue ei saanut mukaansa.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät 26. joulukuuta. Suomi kohtaa tuolloin Kanadan.

Lue myös:

    Uusimmat