HIFK:ssa loistanut tähtipuolustaja lopettaa NHL-uransa 28-vuotiaana – "En halua enää yrittää"

0:57

HIFK:ssa vielä toissa kaudella pelannut ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu lopettaa NHL-uransa ja palaa ensi kaudeksi Eurooppaan.

Pääkuvan videolla juttua aamun Huomenta Suomesta, jossa käsiteltiin Winnipeg Jetsin ja Nashville Predatorsin välistä pudotuspeliottelua.

Auvitu pelasi tällä kaudella Edmonton Oilersissa ja edellisenä vuonna New Jersey Devilsin organisaatiossa. Ottajia olisi hyvinkin saattanut riittää ensikin kaudeksi, mutta 28-vuotias ranskalainen on saanut tarpeekseen.

– Tulen takaisin Eurooppaan. En ole vielä tarkemmin päättänyt, missä haluan pelata, mutta en halua enää yrittää Pohjois-Amerikassa, Auvitu kertoo MTV Sportille.

Kahden vuoden aikana Auvitulle kertyi NHL:ssä vain 58 ottelua – niissä hän keräsi 5+8=13 pistettä.

– Olen nähnyt, miten se maailma toimii. Ensimmäisenä vuonna pelasin puolet vuodesta ylhäällä, puolet farmissa. Toisena vuonna olin koko kauden NHL:ssä. Mielestäni pelasin hyvin ja olisin ansainnut hieman enemmän vastuuta, hän toteaa.

– Joskus NHL:ssä ei hallitse itse tilannetta. Sitä kadun hieman ja sen takia en halua menettää lisää vuosia siellä.

"Palaan vielä Suomeen"

Syksyllä 2008 kotimaastaan juniori-iässä Jyväskylään muuttanut Auvitu pelasi Suomessa yhteensä kahdeksan vuotta, joiden aikana kielikin tarttui jonkin verran. Hän voitti JYPissä Suomen mestaruuden keväällä 2012 ja toissa kaudella HIFK:ssa hänet valittiin SM-liigan parhaaksi puolustajaksi.

– Suomi on aina sydämessäni ja todennäköisesti palaan vielä urallani Suomeen pelaamaan. Nyt tähtäimeni on kuitenkin KHL:ssä, mutta raha ei ratkaise kaikkea. Haluan löytää hyvän paikan, missä pääsen pelaamaan isossa roolissa. Se on tärkeintä.

Auvitu on Ranskan maajoukkueen mukana, kun kiekko putoaa Tanskassa jäähän perjantaina. Hän pelaa MM-kisoissa yhdeksännen kerran urallaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja