HIFK-puolustaja odotti vuosia Leijona-uran avausmaalia – Karjala-turnaus nappiin: "Pystyin jopa nostamaan tasoa alkukaudesta"

Leijonilla Karjala-turnaus päättyi sunnuntaina 3-0-voittoon Ruotsista. Isänpäivän ottelussa HIFK-puolustaja Teemu Eronen sai vihdoin A-maajoukkueuran avausmaalinsa. Se ja koko turnaukset otteet lämmittivät Erosta.

27-vuotias Eronen pelasi ensimmäisen kerran A-maajoukkueessa jo kaudella 2011-12. Eronen oli yksi niistä harvoista tässä Karjala-turnauksessa pelanneista pelaajista, jotka olivat mukana A-maajoukkuetoiminnassa jo Jukka Jalosen edellisen Leijonat-pätkän aikana.

Vuosien varrella Eronen on nähty useaan otteeseen EHT-tasolla. Sunnuntaina, hän sai vihdoin maalihanat auki.

Eronen vastasi Leijonien 2-0-osumasta.

– Pelasimme siinä vahvaa päätypeliä, jonka yhdessä katsoin, että yksi meidän hyökkääjistä oli tullut ylös pakin paikalle. Ajattelin, että nyt voin käydä vähän koittamassa, että tulisiko kiekko sopivaan paikkaan. Se tuli ja oli kohtuullisen helppo tehdä maali, Eronen kävi läpi osumaa MTV Sportille.

Helppous syntyi Kärppä-hyökkääjän Ville Leskisen vahvan esityön myötä. Leskinen voitti maalinedustalla kaksinkamppailutilanteen, josta hän sai kiekon nousua tehneelle Eroselle. IFK-puolustajan ei tarvinnut muuta kuin putata kiekko lähes tyhjään maaliin.

– Pitkään on mennyt avausmaalia metsästäessä – kyllähän siitä tuli hyvä fiilis. Nyt oli ensimmäistä kertaa sellainen rooli ja vire päällä, että turnauksessa pystyi onnistumaan. Oli kieltämättä kivaa tehdä maali, Eronen myönsi.

Karjala-turnauksessa Eronen sai vastuuta muun muassa Leijonien ykkösylivoiman viivamiehenä kaikissa kolmessa pelissä.

– Pystyn antamaan itselleni hyvän arvosanan. Tulin sillä asenteella, että tuon ne samat vahvuudet tänne, mitä minulla on ollut IFK:ssa tällä kaudella. Pystyin jopa vähän nostamaan tasoa alkukaudesta ja alkukauteen nähden. Olen siihen todella tyytyväinen, Eronen sanoi hymyillen.

Eronen sai pelata varsin levollisena, sillä puolustajien taustalta löytyi tulikuuma maalivahti: Veini Vehviläinen.

– Se helpotti, Eronen myönsi.

– Meillä oli hyvät veskarit tässä turnauksessa, niin kuin Suomella usein on. Ei tuossa tule edes hirveästi mietittyä, että kuka siellä on. Tietää jo lähtökohtaisesti, että tolppien välissä on hyvä maalivahti, joka antaa mahdollisuuden voittaa. Siinä on helppo pelata, Eronen mietti.

Henkilökohtaisen onnistumisen lisäksi Eronen hehkutti koko Leijonien turnausta.

– Pelasimme todella hyvää, aktiivista lätkää. Kaksi peliä, jossa vastustaja jäi nollille. Se on tosi kova suoritus, IFK-puolustaja iloitsi.

Alla olevalla videolla Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen kommentit Ruotsi-ottelun jälkeen:

Jalonen tyytyväinen Leijonien esitykseen Karjala-turnauksessa 2:00

Myös Ruotsi-ottelussa nollapelin torjuneen Veini Vehviläisen mietteitä:

Vehviläisellä huima alku leijonapaidasssa 1:17

Vahvan esityön Erosen osumaan tehneen Ville Leskisen haastattelu:

Avausmaalin iskenyt Leskinen: Liiga-pelaajat onnistuivat hyvin 1:40

Lue myös:

    Uusimmat