HIFK-pomo närkästyi uudesta otteluohjelmasta – Stadin derbyn ajankohta voi aiheuttaa jopa 50 000 euron tulonmenetyksen: ”Mitään ei ole tehtävissä”

4:58
Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo MTV Urheilulle, miten EM-kisat vaikuttavat sarjaohjelmaan.

Veikkausliigan sarjajärjestelmä pysyy alkavana vuonna samanlaisena kuin viime kaudella. Muutoksia aikatauluihin aiheuttavat ennen kaikkea Suomen maajoukkueen EM-pelit, joiden aikana ei pelata kotimaan pääsarjassa.

– Missään nimessä emme pelaa Huuhkajien kanssa samana päivänä. Se on kuitenkin mahdotonta, että koko kisojen ajaksi mentäisiin millään tavalla tauolle. Se koettiin liian vaikeaksi yhtälöksi, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi MTV Urheilulle.

Marjamaa näki Suomen EM-kisapaikan symbolisesti isona asiana koko Veikkausliigalle, mutta kasvaneen kiinnostuksen ja sponsorirahan lisäksi seurat voivat saada arvokisoista suoraa tulovirtaa. Jos Veikkausliigan pelaaja valitaan kisoihin, Uefa maksaa siitä tuntuvan korvauksen tämän seuralle.

– Siitä tulee noin 100 000 euron kompensaatio. Siinä ei täysin riistetä seuraakaan, Marjamaa kommentoi.

Summaa voi pitää kotimaisille jalkapalloseuroille erittäin merkittävänä. Todennäköisimpiä EM-kisapelaajia liigasta ovat HJK:n tuore vahvistus Rasmus Schüller ja SJK:n riveihin siirtynyt laitapuolustaja Niko Markkula.

EM-kisojen aiheuttaman ruuvauksen lisäksi mainittavana erona viime kauteen Veikkausliigassa on se, että kaksinkertaisen runkosarjan viimeinen ottelukierros pelataan minuutilleen samalla kellonlyömällä.

Runkosarjan jälkeen pelataan viime syksyn tapaan ylempi ja alempi loppusarja.

”Olemme reklamoineet”

Kun Veikkausliigan otteluohjelma julkistettiin keskiviikkona Helsingissä, läsnä olivat myös paikallisten seurojen HJK:n ja HIFK:n edustajat. Jälkimmäisen puheenjohtaja Christoffer Perret ilmaisi närkästyksensä uudesta ohjelmasta.

– Pyysimme yhdessä HJK:n kanssa, että ensimmäinen Stadin derby olisi vasta viidennellä ottelukierroksella, koska Töölön stadionin pohjoispääty on remontissa, Perret kertoi MTV Urheilulle.

HIFK:n kannattajakatsomona Klackenina tunnettu pohjoispääty vetää yhteensä 1 350 katsojaa, ja jos sitä ei saada ajoissa valmiiksi, seura voi menettää saman verran maksavia asiakkaita. Helsingin paikalliskamppailut ovat Veikkausliigassa myyneet lähes järjestään loppuun.

– Se on euroissa noin 50 000, Perret ynnäili mahdollista tulonmenetystä HJK:n varatoimitusjohtajan Kari Haapiaisen nyökkäillessä vieressä.

Ohjelman mukaan HIFK ja HJK kohtaavat liigassa ensi kerran 23. huhtikuuta. Riski on suuri, että päädyn remontti estää turvallisen ja vapaan kulun katsomoihin, vaikka uudet penkit olisivatkin jo silloin paikallaan. Varmuudella HIFK joutuu varaamaan otteluun remontin vuoksi katsojille kymmeniä väliaikaisia käymälöitä.

– Jos ottelu pelattaisiin kaksi viikkoa myöhemmin, remontin pitäisi olla valmis, Perret sanoi.

Perret kertoi reklamoineensa asiasta Veikkausliigan toimistolle.

– Olemme reklamoineet, mutta ei auttanut. Mitään ei ole tehtävissä.

Toinen asia, joka hiertää HIFK-pomoa uudessa ohjelmassa, on kotipeli hallitsevaa mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan. Se kun pelataan kello 18.30 vappuaattona.

Vappua jalkapallon parissa juhlivat myös TPS ja SJK, jotka kohtaavat toisensa aattona kello 16.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja