HIFK:n pomo kiistää väitteen Mixu Paatelaisen sopimuksesta – valottaa neuvotteluja ulkomaisten ostajaehdokkaiden kanssa: "Kaikki ovat ihan todellisia"

Video: HIFK kaatoi vieraissa Ilveksen erittäin dramaattisen loppuratkaisun jälkeen keskiviikkona.

Veikkausliigaseura HIFK:n puheenjohtaja Heikki Pajunen kertoo neuvottelevansa sekä ulkomaalaisten että suomalaisten ostajaehdokkaiden kanssa.

HIFK kertoi viikko sitten olevansa akuutissa talousahdingossa, ja pahimmillaan Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen taustayhtiö voi ajautua konkurssiin. Seuran mukaan se tarvitsee 140 000 euroa kesäkuussa ja yhteensä 500 000 euroa vuoden loppuun mennessä välttääkseen yhtiön kaatumisen.

Tilanne on edelleen akuutti, mutta HIFK Fotboll Ab:n puheenjohtajan Heikki Pajusen mukaan valonpilkahduksia on näkyvissä.

– Tämän hetken käsitys on, että palkat saadaan kesäkuussa maksettua, mutta 140 000 euroa koostuu paljon muustakin kuin niistä, eikä se ole vielä koossa. Mutta tosi hyvällä sykkeellä ovat ihmiset lähteneet liikkeelle. Tosi paljon henkistä tukea on tullut, Pajunen kertoo.

Viime viikonlopun VPS-peli tuotti seuran kassaan Pajusen mukaan enemmän kuin mikään muu peli Helsingin paikallispeliä lukuun ottamatta, ja seuraavaan kotipeliin Ilvestä vastaan lippuja on ostettu paljon.

– Olemme ihan positiivisella ja luottavaisella mielin. Työ ei ole loppunut, eikä kausi ole vielä pelastettu, mutta jos tämä etenee samaa vauhtia kuin nyt, niin sitten menee ihan hyvin, Pajunen sanoo.

Pajusen mukaan esimerkiksi pelaajien sopimuksia ei ainakaan vielä olla purkamassa.

"Ei mitään huuhaakeskusteluja"

Pajusen mukaan HIFK etsii nyt aktiivisesti sijoittajia ja käy keskusteluja myös potentiaalisten uusien ostajaehdokkaiden kanssa.

– Sekä Suomesta että Suomen ulkopuolelta, Pajunen vahvistaa kysyttäessä.

– Tässä vaiheessa ei voi oikein laajentaa. Jos jotain tapahtuu ja mennään eteenpäin, niin sitten kerrotaan. Ei varmasti kukaan ehdokkaista halua, että asioista puhutaan ennen kuin jotain on yhdessä sovittu.

Miten paljon tilanne on muuttunut viimeviikkoisen ulostulonne jälkeen?

–  Jotkut keskustelut ovat kestäneet pidempään ja jotkut ovat syntyneet tämän kuuden päivän aikana, sanotaanko näin.

Tuosta voisi tulkita vaikka mitä, mutta ei varmaankaan vielä kannata poksauttaa samppanjapulloa auki?

– Ei nyt vielä varmaan kannata, mutta tuota… Tämä on tietysti meille hankalaa, emme voi oikein kertoa mitään ennen kuin on kerrottavaa, emmekä haluta synnyttää toiveita, jotka eivät ole realistisia. Mutta ei me tietenkään näitä keskusteluja käytäisi, jos ne eivät olisi realistisia. Mikä niiden todennäköisyys on päätyä maaliin, sitä on vaikea arvioida. Sanotaan, että ei me mitään huuhaakeskusteluja olla käymässä. Kaikki ovat ihan todellisia keskusteluja.

"Ei ole mitään olennaista eroa"

HIFK:n kausi on ollut tuulinen taloustilanteen lisäksi myös urheilullisella puolella. Päävalmentajaksi palkattiin aivan kauden alla portugalilainen maailmanmatkaaja Bernardo Tavares, joka nosti kytkintä vain kahden Veikkausliigassa pelatun kierroksen jälkeen.

HIFK:n hallituksen jäsen Jan Walden houkutteli uudeksi päävalmentajaksi Mixu Paatelaista, jonka seurajohto päätyi palkkaamaan vastoin urheilutoimenjohtajan Mika Lönnströmin suositusta.

Iltalehden artikkelissa kerrottujen tietojen mukaan Paatelaisen 2+1-vuotinen sopimus oli taloudelliselta kannalta järjetön HIFK:lle. Pajunen kiistää väitteet jyrkästi.

– Kommentit siitä, että Mixu Paatelaisen palkka on järkyttävän iso, eivät pidä paikkaansa. Erilaisten rakenteiden kanssa, vaihtoehtoisista vaihtoehdoista, siinä ei ole mitään olennaista eroa. Ei meidän taloudellisella tilanteellamme ole mitään tekemistä Paatelaisen palkan kanssa, Pajunen sanoo.

Johtiko Paatelaisen palkkaus Lönnströmin ja muun seurajohdon väliseen kiistaan?

– Ei Mixu Paatelaisen palkkaus ollut tässä millään tavalla ratkaiseva asia. Lönnström on tehnyt työtään ja esittänyt asioita, ja hallitus on niitä käsitellyt.

Onko ylitulkintaa sanoa, että urheilutoimenjohtajan yli käveltiin Paatelaisen palkkauksen yhteydessä?

– Se on ylitulkintaa.

17. huhtikuuta palkattu Paatelainen luotsasi HIFK:n kauden ensimmäiseen voittoon keskiviikkona Ilvestä vastaan. 11 ottelusta helsinkiläiset ovat keränneet kuusi pistettä.

Veikkausliiga

KuPS1292119–829
HJK1382318–1226
Honka1172219–923
Inter1253424–1618
AC Oulu1253417–1518
Ilves1143417–1615
Haka1243517–2215
VPS1141621–1513
SJK1233611–1912
IFK M1124510–1710
FC Lahti1223712–249
HIFK111379–216

Lue myös:

    Uusimmat