Tuomaritoiminta suututti Veikkausliigassa – kaksi isoa päätöstä puhuttaa: "Aika ottaa VAR käyttöön?"

Veikkausliigassa nähtiin keskiviikkona isoja tuomaripäätöksiä, jotka saivat jalkapallokannattajat haikailemaan videotuomareiden perään.

Sarjataulukon kärkiseura KuPS kohtasi AC Oulun kotikentällään. Magnus Breitenmoser vei vieraat johtoon kulmapotkusta, pallon ylitettyä juuri ja juuri viivan.

Hetkeä myöhemmin pallo ylitti maaliviivan myös kentän toisessa päässä, kun KuPS-keskikenttä Gabriel Bispon lapikkaasta lähtenyt laukaus kimposi yläriman kautta sisään ja takaisin kentälle. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt tilannetta oikein ja maali jäi hyväksymättä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Toisella puoliajalla Bispo sai lopulta maalinsa, jonka jälkeen Tim Väyrynen ratkaisi KuPSille arvokkaan 2–1-voiton. Avausjakson tilanne herätti kuitenkin tunteita.

– Yleisö näki ja pelaajat näkivät, että pallo kävi maalissa, mutta tuomarit eivät nähneet. Siinä meni KuPSin tasoitus, twiittasi Pena Kauhanen.

– Oivoi Kupsilta vietiin selvä maali. Näissä teknologia ois aika kiva apu, totesiDaniel Rantanen.

– Oispa VAR, summasiMikko Saastamoinen.

Samaan aikaan pelatussa ottelussa FC Interin ja FC Lahden välillä Huuhkajistakin tuttu Petteri Forsell teki turkulaisten ensimmäisen maalin rangaistuspotkusta.

Pallo vietiin pilkulle, kun erotuomari näki puolustaja Alan Henriquen blokanneen laukauksen maaliviivalta kädellään. Tuomiota seurasi myös suora punainen kortti, mutta hidastuskuvat tilanteesta saivat katsojat kyseenalaistamaan erotuomarin päätöksen.

Lopulta Inter voitti pelin murskaavin 5–1-lukemin. Lahden saama punakortti herätti myös keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Mikä v*tun punanen? ihmetteliJuho.

– Olisiko jo aika ottaa Veikkausliigaan VAR käyttöön? Auttaisi myös tuomareita pääsemään kansainvälisiin peleihin, kun saavat VAR-koulutuksen... Löytyy jo 63 liigaa maailmalta, jossa VAR käytössä, saneli käyttäjänimi FPLFinn.

– Ensin interille ehkä vähän kyseenalainen pilkku lahtea vastaan ja seuraavana KUPSilta viedään maali oulua vastaan. Olisko VAR hoitanut paremmin? kysyy Ville Teelahti.

Keskiviikon Veikkausliiga-kierroksen tulokset:

FC Inter 5–1 FC Lahti
Ilves 0–1 HIFK
KuPS 2–1 AC Oulu
SJK 2–2 Haka
VPS 0–1 Honka
IFK M 2–1 HJK

Juttua täydennetty HJK-pelin tuloksella kello 21.12.

Lue myös:

    Uusimmat