HIFK:n tilanteessa tapahtunut "jättinopea romahdus" – selvityksissä ei merkkejä talouskriisistä: "Tämä on tullut hyvin nopeasti"

Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n kriittinen taloustilanne yllätti Palloliiton lisenssikomitean puheenjohtajan Juha Laitisen. Säännöllisesti selvityksiä tilanteestaan lisenssikomitealle antanut HIFK kertoi torstaina joukkueen taustayhtiön tarvitsevan kiireesti rahoitusta. Konkurssin uhka on ilmeinen.

HIFK:lle myönnettiin loppuvuodesta liigalisenssi, kun se täytti omistajanvaihdoksestaan ja epäselvästä tilanteestaan huolimatta lisenssin ehdoksi asetetut vaatimukset. Nyt tilanne on muuttunut, ja seura on akuutissa rahantarpeessa. MTV Urheilulle tilannetta kommentoinut Laitinen sanoo, että loppuvuodesta seura täytti kaikki lisenssin ehdot.

– Silloin lokakuussa, kun paperit on jätetty ja sitten on lisenssi myönnetty, HIFK on läpäissyt sen sääntöjen mukaisen testauksen. Kun ei tiedä yksityiskohtia, ei sen enempää pysty sanomaan, Laitinen.

Joukkueen toimintaa pyörittävän HIFK Fotbol Ab:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Pajunen kertoi torstaina STT:lle, että seuralla on akuutti tarve 500 000 eurolle tämän vuoden aikana. Kesäkuussa rahoitusta tarvitaan 140 000 euroa.

HIFK on ollut kauden aikana lisenssikomitean aktiivisessa seurannassa. Se on toimittanut säännöllisesti tilannekatsauksen taloudestaan. Laitinen arvioi, että seuran taloudessa on täytynyt tapahtua jotain hyvin yllättävää, sillä aiemmissa selvityksissä ei ole nähty merkkejä torstaina julki tulleesta kriisistä.

– HIFK kuuluu seuroihin, jotka joutuvat antamaan meille taloudellisen selvityksen säännöllisesti. Tällä hetkellä tulleissa selvityksissä ei ole ollut mitään. Tämä on tullut ainakin meille hyvin nopeasti tämä muuttunut tilanne.

Laitisen mukaan HIFK:n on määrä toimittaa seuraava selvityksensä heinäkuun alussa. Selvitys annetaan muutaman kuukauden välein.

– Tässä on tapahtunut ihan jättinopea romahdus, joka on realisoitunut.

Laitinen toteaa, että HIFK:n lisenssihakemuksessaan toimittaman rahoitussuunnitelman "faktat ovat pettäneet".

– Se rahoitussuunnitelma joka silloin oli, olisi pitänyt varsinkin näin alkukauden tilanteessa täyttyä helpostikin. En osaa ottaa kantaa yksityiskohtiin.

Lue myös:

    Uusimmat