Hidastuskuvat osoittavat törkeän vahingoittamisyrityksen – nyt alkoi mystisen "aurinkolasinaisen" etsintä

Skandaalitapahtuma Pariisi–Roubaix-klassikkokisassa on johtanut mysteerinaisen etsintään. Aurinkolaseihin sonnustautunut ja keski-ikäiseltä naiselta vaikuttanut henkilö yritti heittää lippahattua kilpailun voittajan Mathie van der Poelin pinnojen väliin.

Sunnuntaina poljettu kilpapyöräilyn suurimpiin klassikkokisoihin lukeutuva Pariisi–Roubaix päättyi Mathieu van der Poelin kannalta onnellisesti voittoon, mutta hollantilaiselle olisi saattanut käydä "Pohjoisen helvetissä" huomattavasti huonommin.

Pariisi–Roubaix'n ikivanhaa mukulakivitietä polkenut Van der Poel oli lähtenyt karkuun pääjoukolta komealla irtiotolla, kun tien varressa tapahtui jotain hämmentävää. Kisan jälkeen huomattu hidastuskuva osoitti, että aurinkolaseihin sonnustautunut nainen yritti selvästi heittää pyöräilylippahatun tähtipolkijan pyörän pinnojen väliin.

Van der Poelin onneksi lippahattu ei osunut kohteeseensa, sillä seuraukset olisivat voineet olla karut.

– Jos se olisi osunut ja jäänyt levyjarrujen väliin, se olisi voinut lukita hänen etupyöränsä kokonaan. Se olisi voinut olla todella paha juttu, ammattipyöräilijöiden yhdistyksen puheenjohtaja Adam Hansen totesi GCN-sivustolle.

Hansenin mukaan ammattipyöräilijöiden paikallinen yhdistys Ranskassa voi nostaa kanteen naista vastaan, kun hänet ensin tunnistetaan ja löydetään. Ranskalaisyhdistys tekee Hansenin mukaan ilmoituksen viranomaisille tapahtuneesta.

– He tutkivat asian. Me löydämme tämän henkilön. Se on varmaa, Hansen vannoi.

Ranskan ammattipyöräilijöiden yhdistys UNCP vahvisti maanantaina tekevänsä virallisen ilmoituksen tapahtuneesta tiistaiaamuna kello 8.30 paikallista aikaa.

– Pyydämme apua keneltä tahansa, joka voi auttaa tämän hurmaavan henkilön tunnistamisessa, UNCP:n tviitissä kerrottiin.

Yleisön vaarallinen ja törkeä käytös kilpapyöräilijöitä kohtaan nousee aika ajoin puheeksi lajin piirissä. Maailmanmestari Van der Poel on saanut kohdata viime aikoina enemmänkin hieman vastaavanlaista käytöstä tienvarresta. Edellisenä viikonloppuna Flanderin ympäriajossa hänen päälleen heitettiin oluelta vaikuttanutta nestettä. Myös siellä Van der Poel polki komeaan voittoon.

Oluen ruiskuttelu Van der Poelin päälle toistui myös sunnuntaina Pariisi–Roubaix'n mukulakivitiellä.

Lue myös:

    Uusimmat