Huh, Euroopan mestari sai puhelimesta päähän kriittisellä hetkellä – "Todella vaarallista"

Alankomaalainen maantiepyöräilijätähti Fabio Jakobsen sai katsojan puhelimesta vaarallisesti kasvoihinsa loppukirin aikana.

Jakobsen oli taistelemassa Argentiinassa kilpaillun Vuelta a San Juanin päätösetapin voitosta sunnuntaina, kun alle 50 metriä ennen maalia häneen osui.

Jakobsen rutisti itsestään viimeisiä mehuja irti polkien aivan radan reunassa turva-aidan vieressä. Eräs aitaan nojannut katsoja piti kättään selvästi radan puolella, ja hänen matkapuhelimensa pamahti suoraan kohti polkeneen Jakobsenin kasvoihin.

Jakobsenin lasit putosivat maahan, mutta hän pystyi jatkamaan kaatumatta loppuun ja polki maaliin toisena oltuaan osumahetkelläkin australialaisen etappivoittaja Sam Welsfordin takana.

Jakobsen puhui kännykkäepisodista kisan jälkeen Velo Newsin julkaisemassa haastattelussa.

– Se oli osittain oma vikani, mutta siinä ei ollut tilaa. En nähnyt kättä. Minulla on haava ja se on aika iso, mutta tässä olisi voinut käydä paljon pahemminkin, alankomaalainen kertoi.

Eurosportin kommentaattori, entinen ammattipyöräilijä Brian Smith peräänkuulutti järeämpiä turvallisuustoimia, ettei vastaava enää toistuisi.

– Se oli todella vaarallista ja uutta pontta tupla-aidoille tuollaisella maalisuoralla, Smith sanoi ja pohti, että tilanteessa olisi voinut käydä "hyvin ilkeästi".

Maantieajon viimevuotinen Euroopan mestari Jakobsen voitti toisen Vuelta a San Juanin seitsemästä etapista. Koko kisassa hän sijoittui 88.nneksi.

Voittoa juhli Kolumbian Miguel Ángel López.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja