Hevonen juoksi savumereen hakemaan varsaansa – videota katsottu 10 miljoonaa kertaa: ”Kaikki sankarit eivät käytä viittaa”

Näin palo voi syttyä tuikusta 0:50
Videolla näytetään, kuinka helposti tulipalo voi syttyä tuikusta.

Yhdysvalloissa Kaliforniassa riehuvat jälleen maastopalot. Ne eivät kosketa vain ihmisiä vaan kaikkia alueella asuvia elollisia olentoja.

Maastopalot kurittavat jälleen kerran Kaliforniaa. Yksi paloista on saanut nimen Easy Fire. Se vaikuttaa Los Angelesin lähistöllä. Easy Fire on nopeasti levittänyt liekit yli 500 hehtaarin kokoiselle alueelle kovan tuulen ja kuivan maaston vuoksi, kertoo Forbes.

Palo uhkaa niin alueella eläviä ihmisiä kuin eläimiä. Palomiehillä on kiire pelastustöissään.

Samalla kun yhdysvaltalaiset palomiehet taistelivat liekkejä vastaan, yksi hevonen otti ohjat omiin käsiinsä pelastaakseen "perheensä".

”Eläimet ovat uskomattomia”

Muiden muassa Rex Chapmanin Twitterissä jakamalla videolla näkyy, kun englannintäysverinen ryntää savumereen hakeakseen turvaan varsan ja toisen aikuisen hevosen. Yksistään Chapmanin jakama video on muutamassa päivässä kerännyt 10,6 miljoonaa katselukertaa.

– Kaikki sankarit eivät käytä viittoja, Chapman kirjoittaa videon yhteydessä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Alun perin CBS Newsin toimittajan kameraan tallentunut hetki on saanut monet ihastelemaan eläimen uskomatonta rohkeutta.

– Oi luoja. Eläimet ovat parempia kuin useimmat meistä, eräs videota kommentoinut kirjoittaa.

– Tämä on yksi syy, miksi yleisesti ottaen pidän eläimistä enemmän kuin ihmisistä, toinen komppaa.

– Eläimet ovat uskomattomia, kolmas kommentoi.

Maastopalot riivaavat aluetta

Maastopalot ovat Yhdysvaltojen länsirannikolla yleisiä. Maastopalojen yleisyyteen vaikuttavat esimerkiksi ilmaston lämpeneminen, kuivuus ja voimakkaat tuulet. Yle nimeää artikkelissaan syiksi myös vaaralliset voimalinjat, hoitamattomat metsät ja ihmisen toiminnan. Kytemään jäävä tupakantumppikin voi aiheuttaa suuret tuhot.

Lue myös:

    Uusimmat