Mainos

Hetki aurinkoa alkuviikolla – loppuviikolla lumisateet mahdollisia myös etelässä

Sää jatkuu vaihtelevana. Myös tällä viikolla sää on tuulista, ajoittain myrskyistä. Loppuviikolla lumisateet ovat mahdollisia myös etelässä.

Föhntuuli puhaltaa tänään maanantaina voimakkaasti luoteesta ja kirkastaa säätä. Merellä on mitattu myrskylukemia. Maalla rajuja puuskia voi olla etenkin maan etelä- ja itäosassa sekä rannikoilla.

Viikonloppuna lämpötilat nousivat jopa joulukuisiin ennätyslukemiin, kun Ahvenanmaalla mitattiin +11,1 astetta. Nyt lämpötilat ovat laskeneet. Ensi yönä pakkasta on laajalti.

Tiistaina aamulla tuuli on yhä voimakasta. Aamu on kylmä ja laajalti aurinkoinen. Iltapäivän aikana tuuli heikkenee ja pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen. Keskiviikon vastaisena yönä seuraava sadealue saapuu Suomeen ja ylittää maan keskiviikon aikana.

– Lunta sataa pohjoisessa ja Pohjois-Karjalassa, muualla sateet ovat vettä. Tuuli voimistuu jälleen. Sadealue tuo mukanaan myös lämmintä ilmaa. Oulun korkeudella asti ollaan keskiviikkona viiden plusasteen tienoilla, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Torstaina sää alkaa viiletä uudelleen.

– Seuraava sadealue kulkee Suomen yli torstaina. Pohjoisessa sataa lunta, etelässä yhä vettä. Torstaille ennustetaan jälleen myrskytuulia merelle ja maallakin tuuli on puuskaista.

Myös perjantaina on liikkeellä joitain sateita. Sade voi tulla lumena jo maan keskiosassa. Loppuviikolla kylmänpurkaus tuo lisää kylmää ilmaa Suomeen.

– Lapissa pakkasta voi olla 20 astetta. Tämän hetken ennusteissa viikonlopun mahdolliset sateet näyttävät olevan lunta etelässä asti. Sateet ovat kuitenkin kuurotyyppisiä ja paikallisia, joten kattavaa lumipeitettä ei välttämättä ole tulossa. Sää näyttää nyt myös niin vaihtelevalta, että jos lunta sataa etelässä, se tuskin jää maahan jouluun asti. Joulukuusta on ennustettu keskimääräistä lämpimämpää, sanoo Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.