Mainos

Taas paranee: Viikon lämpimin päivä on torstai – viikonloppuna säässä muutoksia

Sää lämpenee viikon aikana etelässä.

Vielä tänään ja huomenna pilvisyys on etelässä vaihtelevaa, siellä täällä aurinkokin pilkahtaa. Lämpötila on enimmillään noin viisi astetta. Illalla lumisadealue liikkuu Pohjois-Suomen yli itään. Myös huomenna Pohjois-Suomessa on epävakaista, etelässä on poutaista, mutta pilvistä. Pohjois-Suomessa lämpötila vaihtelee nollasta muutamaan pakkasasteeseen.

Viikon keskivaiheilla lämpimintä

Lämpimintä on keskiviikkona ja torstaina etelässä, jolloin aurinko paistaa lähes pilvettömältä taivaalta. Tuolloin lämpötila on parhaimmillaan 5-8 astetta.

– Kymmenen astetta tuskin kuitenkaan rikkoutuu, sillä etelän yllä on lännestä ja luoteesta saapunutta viileää ilmamassaa, Forecan meteorologi Olga Kukkonen kertoo.

Kukkonen mukaan etenkin torstai on Etelä-Suomessa viikon lämpimin päivä, kun tuuli on kääntymässä luoteeseen. Lumi sulaa viikon aikana etelässä nopeaa tahtia, mutta ei aivan täysin.

– Kaikkein lämpimintä keskiviikkona ja torstaina on lounaassa ja lännessä, Turussa ja Porissa. Torstaina sää on lämmintä myös aivan Etelä-Suomessa, jopa rannikolla.

Viikonlopulla sateita ja epävakaista

Sää on kuitenkin melko tuulista tällä viikolla. Kukkosen mukaan puuskissa voi tuulla yli 10 m/s. Pohjoisessa keskiviikon sää on sateinen. Sateet tulevat räntänä ja lumena. Torstaina myös pohjoisessa on poutaa ja aurinkoista. Ainoastaan Inarin Lapissa voi tulle vähän lunta.

Perjantaina Suomen ylle on tulossa uusi sadealue. Sää tulee etelässä vetenä, idässä lumena ja Lapissa ja Koillismaalla sakeana lumena. Sää on hyvin tuulista. 

– Viikonlopun sää on vaihteleva. Suomen yllä liikkuu useita sadealueita, mutta välillä aurinkokin paistaa.

Viikonloppuna sää on sateisempaa pohjoisessa kuin etelässä. Sunnuntaina pakkasta on jo reippaasti Pohjois-Suomessa. Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.