Mainos

Lumipyry tulossa pohjoiseen ja itään – lunta jo jopa 40 senttiä

Lumipyry huonontaa ajokeliä pohjoisessa ja idässä ensi yön ja lauantain aikana.

Viime yönä on mitattu syystalven tähän asti kylmin lukema, kun Inarissa oli -17,0 astetta.

Tänään perjantaina päivällä on laajalti pilvipoutaa, vähäiset lumisateet ovat mahdollisia pohjoisessa ja idässä. Illalla lounaistuuli voimistuu ja länteen saapuu vesisadealue. Läntisillä merialueilla voi olla kovaa tuulta. Sateet ja tuulet ovat peruja Irlannin ja Skotlannin Abigail-myrskystä.

– Yön aikana sataa vettä maan etelä- ja länsiosassa, pohjoisessa pyryttää lunta Perämeren rannikkoseutua lukuun ottamatta. Aamulla sateet ehtivät itään ja Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa tulee lunta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ajokeli huononee lumisateessa. Lumi- ja vesisateen raja kulkee suunnilleen Pellosta kohti Joensuuta.

Lauantaina päivällä sadealue on pohjoisen ja idän yllä. Sateet ovat enimmäkseen lunta, osassa Itä-Suomea myös vettä. Maan länsi- ja eteläosassa on enimmäkseen poutaista, mutta pilvistä.

Sunnuntain vastaisena yönä sää poutaantuu pohjoisessa, mutta sadealue jää sunnuntaiksi itään ja sateet ovat lunta.

– Tuuli kääntyy puhaltamaan idästä. Tämä on tyypillisesti sellainen tilanne, että se tuo ensilumen etelään, mutta sunnuntaina on tämän hetken ennusteen mukaan vielä niin lämmintä, että sade tulee vetenä etelärannikolla, toteaa Liisa Rintaniemi.

Lunta on Lapissa paikoin jo 30-40 senttimetriä. Esimerkiksi Pelkosenniemellä on ollut aamulla lunta 40 senttimetriä, Kemijärvellä 38, Sodankylässä 33 ja Rovaniemellä 32 senttimetriä.

Viikonloppuna päivän ylimmät lämpötilat ovat pohjoisessa ja idässä nollan vaiheilla tai vähän pakkasella. Etelässä ja lännessä ollaan lauantaina viiden asteen molemmin puolin, sunnuntaiksi sää hieman viilenee.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja lumitilannekartta MTV:n sääsivustolla.

Kommentointi poistettu asiattomien viestien takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.