Mainos

Hesyn tuore puheenjohtaja kakkakohusta: Minäkin sain uhkauksia ja kiristyskirjeitä

Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy on ollut viime aikoina julkisuudessa henkilöstöriitojen ja työsuojelun epäkohtien vuoksi. Viikonloppuna huipentunut puheenjohtajakisa äityi likaiseksi viime metreillä.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtajakilpailu sai viime viikolla rumia piirteitä, kun  Hesyn puheenjohtajan paikalle pyrkinyt Nina Willberg kertoi Facebook-päivityksessään saaneensa paketin, joka sisälsi ulostetta.Willbergin työpaikalle myös soitettiin useita häirikköpuheluita, kertoo HS.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vastikään viikonloppuna valittu Hannele Luukkainen paljastaa, että myös häntä painostettiin luopumaan puheenjohtajakisasta rajuin keinoin. 

– Sain uhkauksia ja kiristyskirjeitä siitä, että jos en luovu ehdokkuudesta, julkisuuteen tulee kaikenlaista lokaa niskaan, Hesyn puheenjohtajaksi kahden vuoden tauon jälkeen palannut Luukkainen kuvailee Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Kohu työpaikkakiusaamisesta

Hallitusriitojen ja luottamusmieskadon lisäksi Hesyä on piinannut myös huono työilmapiiri ja työpaikkakiusaamisen kierre.

HS:n mukaan viime marraskuussa Hesyn jättivät toiminnanjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja neljä eläintenhoitajaa. Lehtitietojen mukaan työsuojeluviranomaiset ovat antaneet yhdistykselle aikaa kesäkuun puoliväliin saakka järjestää henkilöstön työolot kuntoon. Järjestölle on langetettu 8 000 euron uhkasakko.

Luukkainen myöntää, että pahoinvoinnille on tultava loppu.

– Kiusaamisvyyhti on pitempiaikainen juttu, mutta nyt se on kertakaikkiaan saatava loppumaan. Jos mikään muu ei auta, on turvauduttava irtisanomisiin. Toki on varmasti jo erotettu hallitus sitä yrittänyt, hän sanoo.

Luukkainen toivoo, että vastikään erotetun hallituksen tilalle valittu uusi hallitus pystyisi kitkemään epäkohdat.

– Varmasti uusi hallitus pystyy ottamaan selvää, mistä tällä hetkellä mennään. Tavoitteena on se, että Hesyn toimintaan saadaan työrauha ja nollatoleranssi kiusaamiseen, hän lisää.

Eläintenhoidossa kitsasteltu?

Julkisuudessa on aiemmin kiertänyt huhuja siitä, kuinka miljoonaomaisuuden omaava yhdistys olisi kitsastellut perustoimintojen kanssa. On väitetty, että esimerkiksi eläinlääkärikuluissa tai eläinten hoitamisessa olisi säästetty.

Luukkaisen mielestä jokainen voi hassata omia rahojaan, miten haluavat, mutta yhdistyksen varoista on jatkossa pidettävä erityisen hyvä huoli. 

Hän ei täysin purematta niele julkisuudessa liikkuneita huhuja yhdistyksen rahankäytöstä.

– En ole ihan vakuuttunut, että näin olisi oikeasti tapahtunut. Hesyn rahat ovat minun aiemmalla kaudellani kerätty, joten on myös minun vastuullani, miten ne käytetään, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.