Perheenisä Esa on yksi rikosilmoituksen Helsingin kaupungin palkkasotkusta tehneistä – "Mulla on neljä skidii, mihin mä voin luottaa?"

7:20
Helsingin kaupungin työntekijöiltä useita rikosilmoituksia palkanmaksusta – näin ammattiliitto kommentoi kaupungin selityksiä

Helsingin kaupungin palkkakaaos on jatkunut jo koko kesän ajan ja poliisi on käynnistänyt esiselvityksen sen selvittämiseksi, onko Helsingin kaupungin palkkakaaoksessa syytä epäillä rikosta. Useat tahot ovat tehneet rikosilmoituksen kaupungin toimista, heidän joukossaan nuoriso-ohjaaja Esa Suominen.

Yksi palkkakaaoksen uhreista on ollut kaupungin nuoriso-ohjaaja Esa Suominen, jonka palkanmaksussa on ollut merkittäviä ongelmia.

– On tullut puolikasta palkkaa, ja sitten sitä on penätty takaisin. Noita on jouduttu korjailemaan jälkikäteen. Todella epävarmaa, pelottavaa ja ahdistavaa settiä, Suominen kommentoi MTV Uutisten haastattelussa.

Ongelmia palkanmaksuissa on ollut siitä lähtien, kun kaupunki siirtyi uuteen henkilöstöhallinnon järjestelmään keväällä.

Palkanmaksun epävarmuus on näkynyt Suomisen kesänvietossa. Hänellä on neljä lasta, joiden kanssa on vietetty niukan budjetin kesälomaa.

– Ollaan enimmäkseen liikuttu lähiluonnossa ja ympäristössä. Linnanmäelle lähtemisessä tuli kömmähdys, kun ei ollutkaan varaa mihinkään muuhun kuin maksuttomiin laitteisiin.

Hellepäivien vietto on muuttunut vaikeammaksi myös Suomisen kollegoilla.

– Tiedän perheitä ja pariskuntia, joiden kesä on mennyt ihan honkia tän homman takia.

"Neljä prosenttia työntekijöistä on aika hemmetin paljon"

Helsingin kaupunki ilmoitti tänään, että järjestelmän korjaamiseen menee ainakin syksy. Ainakin neljä prosenttia palkoista ei ole maksettu tällä hetkellä oikein.

Kaupungin pormestari Juhana Vartiainen pyysi samalla anteeksi tilannetta.

Epävarmaan syksyyn valmistautuminen huolestuttaa Suomista.

– Se tuntuu tosi pahalta, ihan järkyttävän pahalta. Neljä prosenttia työntekijöistä on aika hemmetin paljon.

– Mulla on neljä skidii, mihin mä voin luottaa? En mihinkään.

Suominen kertoo menettäneensä luottamuksensa Helsingin kaupunkiin työnantajana. Hän ei ole tyytyväinen kaupungin tänään antamiin lausuntoihin ja anteeksipyyntöihin.

– Tää on mun mielestä ihan turhanpäiväistä selittelyä. Ei olla tehty sitä oikeaa anteeksipyyntöä, eli korjattu tilannetta.

Apua Suominen kertoo saaneensa henkilöstökassasta, mutta myös heidän antamalla avulla on rajansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja