Mainos

Helsinki epäsi eläinyhdistys Hesyn tuen – toimintaa haittaavat sisäiset ongelmat jatkuneet jo pitkään

Perinteikkään eläinsuojeluyhdistys Hesyn (Helsingin eläinsuojeluyhdistys) vastoinkäymiset jatkuvat, viimeisimpänä kaupungin päätös jättää yhdistys ilman rahallista tukea tänä vuonna. 

Hesyn tulehtuneesta ilmapiiristä sekä työntekijöiden ja luottamushenkilöiden lähtemisestä pois on kertonut aiemmin muun muassa Helsingin UutisetHelsingin Sanomat puolestaan kertoo työsuojeluviranomaisten todenneen, että Hesyn hallituksen toimimattomuus ja välinpitämättömyys työntekijöiden asioista vaarantaa työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden.

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen johtaja Esa Nikunen kertoo Hesyn sekavan tilanteen vaikuttaneen tuen epäämiseen.

– Esimerkiksi tilinpäätöstä ei oltu saatu kunnolla käsiteltyä edellisessä sääntömääräisessä vuosikokouksessa, koska sitä ei oltu toimitettu etukäteen eikä paikan päällä ollut kaikkia sivuja luettavissa. Lisäksi käräjäoikeudessa on Hesyn osalta vireillä vaalivilpistä tehty kantelu, ja sen käsittely on kesken.

Nikunen sanoo, että avustusta voidaan myöntää ensi vuonna, jos Hesy saa asiansa järjestykseen.

Yhdistys ilman toiminnanjohtajaa

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen edellinen toiminnanjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja jättivät molemmat tehtävänsä viime vuoden lopulla. Hesyllä ei tällä hetkellä ole toiminnanjohtajaa. MTV Uutiset ei tavoittanut Hesyn hallituksen jäseniä kommentoimaan yhdistyksen nykytilaa.

Hesyn tiedottaja Erja Veivo kertoo, että yhdistykselle etsitään yhä uutta toiminnanjohtajaa. Hänen mukaansa Helsingin kaupungin rahatuen poisjääminen tänä vuonna ei kaada yhdistyksen toimintaa.

– Olemme saaneet vuosittain noin 13 000 euroa kaupungilta. Toki se on merkittävä summa, mutta meillä on säästöjä, joilla pärjäämme. 

Hesyn varallisuus oli myös yksi syy, johon kaupungin ympäristölautakunta vetosi päätöksessään.

– Saimme vaikutelman, että Hesyllä ei taida kovaa rahapulaa olla, joten tulevat toimeen ilman meidän avustustammekin, sanoo Esa Nikunen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja