HESY huolissaan kissojen hylkäämisbuumista – "Vakava ongelma ja julma rikos"

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY otti vuonna 2015 hoitoonsa 501 avun tarpeessa olevaa lemmikkieläintä. Suurin osa hylätyistä eläimistä oli kissoja. 

Valtaosa eli 85 prosenttia Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle HESY:lle viime vuonna tulleista eläimistä oli kissoja. Koirien osuus eläinten kokonaismäärästä oli vajaa kuusi prosenttia, samoin kanien. Eläimistä nelisen prosenttia edusti muita lajeja. HESY on huolestunut siitä, ettei kissojen hylkäämistä ole saatu Suomessa aisoihin vuosikausia jatkuneesta valistuksesta huolimatta.

Löytöeläintaloille päätyy vuosittain arviolta 10 000 kissaa, joista vain pieni osa haetaan alkuperäiseen kotiinsa. Löytökoirista taas valtaosa palautuu kotiinsa.

– Kissojen heitteillejättö on maassamme erittäin vakava eläinsuojelullinen ongelma ja julma rikos. Kissa sen enempää kuin koira tai kanikaan ei selviä Suomen luonnossa talven tullen. On surullista, että kissojen hylkääminen on vielä 2010-luvullakin maassamme arkipäivää, sanoo HESY:n varapuheenjohtaja Anne Roine tiedotteessa.

HESY:n hoitoon tulee paitsi löytöeläimiä, myös sosiaalisista tai eläinsuojelullisista syistä huostaanotettuja eläimiä. Nämä ovat eläimiä, joita niiden omistajat ovat kohdelleet kaltoin tai joiden omistajat ovat ajautuneet kriisiin eivätkä enää kykene huolehtimaan lemmikeistään.

HESY:n hoidossa on tällä hetkellä noin 100 eläintä.

MTV Lifestyle kävi joulukuussa 2015 tutustumassa HESY:n löytöeläimiin. Katso videolta, millaisia eläimiä oli silloin vailla kotia.

Lue myös:

    Uusimmat