Mainos

Porvoon kissatalossa kaikkien aikojen surullisin ennätys – "miksi ihmiset ottavat lemmikkejä, jos eivät aio pitää niistä huolta?"

Lemmikkejä katoaa kesäisin enemmän kuin muina vuodenaikoina. Porvoon kissatalossa tehtiin tänä kesänä kaikkien aikojen surullisin ennätys.

Kuvassa kissanpentu katsoo kameraan suurilla silmillään. Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen jakama kuva voisi olla suloinen, jos sen viesti ei olisi niin surullinen.

– Kissoja talossa 83. Kaikkien aikojen suurin luku, valitettavasti, Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys kertoo kuvan ohessa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

–  Voi ei! Miksi ihmiset ottavat lemmikkejä, jos eivät aio pitää niistä huolta, kesäloman jälkeenkin, Irja kommentoi surullisen emojin kera.

Suomessa hylätään 20 000 kissaa vuodessa. Moni kyllä haluaa söpön kissanpennun kesäksi, muttei esimerkiksi ole valmis maksamaan kissasta mitään. Kissaa ei myöskään aina muisteta leikata, jolloin se voi luontoon päätyessään lisääntyä hallitsemattomasti muiden kissojen kanssa.

Eläinsuojeluyhdistyksen mukaan lemmikkejä myös katoaa kesäisin enemmän kuin muina vuodenaikoina. Löytökissoja toimitetaan kuntien eläinsuojiin, mutta harva tullaan hakemaan. Vain joka kymmenes löytökissa pääsee takaisin omaan kotiinsa.

Villiintyneistä kissalaumoista tehdyt ilmoitukset ovat yleistyneet viime vuosina, kertoo SEY. Kissalauma syntyy, kun kissaa ei leikata, ja mökille ilmaantunutta, koditonta kissaa ruokitaan pihassa.

– Nyt kesällä kannattaa heti ilmoittaa tiineestä mökin pihaan ilmestyneestä kissasta. Pienistä pennuista saadaan yleensä ihania kotikissoja, mutta puolivuotias villiintynyt kissa on jo todella aggressiivinen ja vaikea saada sijoituskuntoiseksi. Nopeus on valttia,  Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja ja SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Margit Nevala kertoo.

 

***

1:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.