Herttuatar Meghanin tekstiviestit julkistettiin oikeudessa – tylyttää brittihovia prinssi Harryn julmasta kohtelusta

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Näin kuninkaallisasiantuntija arvioi prinssi Harrya ja Meghania.

Herttuataren tekstiviestit ja sähköpostit julkaistiin oikeudessa perjantaina.

Finding Freedom -kohukirjaan liittyvän oikeudenkäynnin istunnossa paljastettiin perjantaina uusia todisteita, kun herttuatar Meghanin yksityiset tekstiviestit ja sähköpostit tulivat julki.

Viesteissään herttuatar syyllistää brittihovia miehensä prinssi Harryn ikävästä kohtelusta oman isäsuhteensa vuoksi. 

– Teen tämän, koska näen miten paljon kipua tämä aiheuttaa Harrylle, viesteissä lukee.

– Jopa viikon jälkeen hänen isänsä (prinssi Charles) selittelee loputtomasti tilannetta. Hänen perheensä näyttäisi unohtavan tilanteen kontekstin - ja toivovan että "hän vain näkisi isäänsä ja lopettaisi tämän kaiken", viesti jatkui.

Meghan haastoi Mail on Sunday -lehden kustantajat oikeuteen yksityisyyteensä liittyen, sillä lehti julkaisi herttuattaren kirjoittaman kirjeen isälleen.  

Meghan voitti yksityisyyteensä liittyneen oikeustaistelun aiemmin tänä vuonna, kun korkein oikeus tuomitsi kirjeen julkaisemisen laittomaksi.

Lehden omistaja Associated Newspapers pyrkii kumoamaan tuomion. Yhtiö väittää kirjeen olleen laadittu ”julkisen kulutuksen mahdollisuutta” ajatellen.

Kahtiajakautunut tilanne on kärjistynyt oikeustaiston myötä entisestään, kun Sussexien tiedottaja kertoi aiemmin, että pariskunta ei olisi osallistunut Finding Freedom -elämäkerran tekoon. 

Herttuaparin entinen viestintäsihteeri Jason Knauf puolestaan tyrmäsi väitteet oikeudessa ja kertoi, että kirjasta ”keskusteltiin rutiininomaisesti” ja että siitä keskusteltiin ”usein suoraan herttuattaren kanssa lukuisia kertoja kasvotusten ja sähköpostitse”. 

Knauf kertoi myös kirjailijoiden kanssa suunnitelluista tapaamisista. Hänen mukaansa Meghan olisi antanut hänelle tiettyjä aiheita, joita jakaa kirjailijoiden kanssa. Tällainen oli esimerkiksi herttuattaren ”erittäin vähäinen yhteys” sisaruksiinsa lapsuudessa.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat