"Herttileili! Läti om pronks! Täier nirvana!" Näin eri maiden selostajat sekosivat Latvian MM-pronssista

Jääkiekon miesten MM-kilpailut päättyivät yhteen MM-historian suurimmista sensaatioista, kun Latvia otti pronssiset mitalit kaatamalla Yhdysvallat jatkoerässä 4-3 kansallissankariksi nousseen Kristians Rubinsin osumalla. Nyt Rubinsin osumasta on koottu video, jolla kuullaan 12 eri maiden selostajien reaktioita.

Mitali oli Latvian MM-historian ensimmäinen. Maa eteni myös ensimmäisen kerran MM-turnauksesta puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Latviassa juhlahumu on ollut ylimmillään, sillä maanantaista tehtiin kansallinen vapaapäivä. Maan pääkaupungissa Riissa on myös luvassa suuri kansanjuhla.

innostusta on myös haettu eri maissa kuulluista reaktioista. 12 eri maan selostajien tulkinnat Rubinsin voitto-osumasta on nyt koottu yhteen videolle. Mukana videolla ovat Latvia, Suomen, Ruotsin, Liettuan, Viron, Kanadan, Itävallan, Slovakian, Slovenian, Saksan, Tanskan, ja Tshekin selostajat. 

– Herttileili! Läti om pronks! Täier nirvana! kuullaan muun muassa videolla.

Eri maiden selostajien reaktiot Latvian MM-pronssimitaliin voit katsoa tästä linkistä. Pääkuvan videolla Mika Saukkosen tulkinta Rubinsin voittomaalista.

Lue myös:

    Uusimmat