Herra Ylppö: On väärin kutsua minua alkoholistiksi

Muusikko Herra Ylpön alkoholinkäytöstä on puhuttu paljon. Nyt MTV3.fin Viihdeuutisille aiheesta puhuu mies itse.

Musiikkipiireissä voi kuulla hurjia juttuja siitä, kuinka ennen keikkaa tai keikan jälkeen, joskus jopa keikan aikana muusikot nauttivat enemmän tai vähemmän alkoholia. Vaikka suomalaismuusikoiden joukkoon mahtuu myös absolutisteja, leimataan heidät helposti jo ammatinvalinnan perusteella persoiksi alkoholille.

Teppo Vapauksen kirjoittamassa ja Like kustannuksen kustantamassa elämäkerrassa Herra Ylpön Sydän kerrotaan Maj Karma ja Herra Ylppö & Ihmiset -bändien keulakuvan Herra Ylpön seuraelämän lisäksi miehen alkoholinkäytöstä. Useissa kappaleissa kuvaillaan avoimesti miehen railakasta juhlintaa.

”Dokasin koko matkan tekniikan poikien kanssa ja luukutimme jotain psykedeelistä musaa. Kun pääsimme perille Lutakko liekeissä -tapahtumaan, olin aivan pelti kiinni. Keikalla olin niin kännissä, etten enää muistanut biisien sanoja", kirjassa muistellaan erään keikan tapahtumia.

MTV3.fin Viihdeuutiset tiedusteli itse kirjan päähenkilöltä Herra Ylpöltä, miten hän kuvailisi omaa alkoholinkäyttöään?

– On puhuttu, että olisin alkoholisti. Tunnen muutaman hoidossakin käyneen alkoholistin ja tunnen alkoholismin sairaudenkuvan yllättävän hyvin. On väärin alkoholisteja kohtaan kutsua minua alkoholistiksi, Ylppö viestittää.

– Minä olen tuurijuoppo. Joskus on juhlakausia, toisinaan pidän pitkiäkin taukoja juhlinnassa, Ylppö kuvailee MTV3.fin Viihdeuutisille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja