Hermostutko helposti? Se voi olla merkki tästä yleisestä ongelmasta

Palaako pinna helposti? Jos se ei ole sinulle luonteenomaista, on hyvin todennäköistä, että olet palamassa loppuun. Opettele hallitsemaan tunteesi ja rentoudu.

Aamulla myöhästyt bussista ja saavut pahantuulisena työpaikalle. Kiukkuinen olotila vain jatkuu ja illalla purat sen perheeseesi - kuulostaako tutulta?

Työkiireiden, ihmissuhdehuolien ja muun stressin painaessa päälle pinna helposti lyhenee. Jos annat huonolle mielelle vallan, se jatkuu pitkään ja vain suurenee kiukku kiukun jälkeen. Jos sinulla on taipuvaisuutta tällaiseen käytökseen, kokeile näitä vinkkejä, jolloin pystyt pysäyttämään pahan tuulen kierteen.

1. Ota aikalisä tietoisesti

Lyhyt pinna on selkeä merkki ylikuormittumisesta, joten nyt on aika ottaa rennommin. Ihminen harvoin huomaa kroonista stressiä itse, sillä kiireeseen sopeutuu helposti.

Jatkuva stressi ja kiire voivat johtaa jopa vakavaan työuupumukseen, josta ei enää selviä pelkällä rentoutumisella. Ota siis ongelmasi vakavasti.

2. Laske kymmeneen

Tuttu neuvo, mutta toimii joka kerta. Jos olet polttanut päreesi kunnolla, jatka vaikka sataan asti niin kauan, että olet rauhoittunut kunnolla.

3. Hengitä syvään muutaman kerran

Kun tunnet kiukkuaallon nousevan, pysähdy ja hengitä muutaman kerran syvään. Stressi kerääntyy tiukkuutena kehoon ja hengittämällä laukaiset sen, eikä huono tuuli purkaudu niin voimakkaasti.

4. Näe itsesi ulkopuolelta

Vihainen ihminen on harvoin miellyttävää katseltavaa, mutta se voi olla aika hauskaa. Kun suutut, kuvittele itsesi ulkopuolisin silmin suu mutrussa, kulmat kurtussa ja nyrkkiä puiden. Parhaassa tapauksessa näky on niin huvittava, että unohdat kiukkusi.

5. Yritä ajatella positiivisesti

Vaikka olet suutahtanut ja päivä tuntuu huonolta, yritä ajatella positiivisesti kiukun jälkeen. Älä jätä suupieliä alaspäin, vaan yritä hymyillä hetki edes pakolla. Aivot reagoivat automaattisesti ylöspäin kaartuviin huuliin, vaikka et kokisikaan onnentunteita.

6. Ota itsellesi hetki aikaa

Mene tilaan, jossa voit olla yksin ja vietä siellä hetki. Vielä parempaa, jos voit tehdä jotain mistä pidät: lueskele vaikkapa lehteä tai käy kahvilla.

7. Harrasta liikuntaa

Se lisää hyvännolontunnetta ja auttaa poistamaan stressiä.

8. Anna kaiken tulla ulos

Jos oikein ottaa päästä, älä turhia pidättele. Mene keskelle metsää ja huuda täysiä kiukkusi ulos, tai kuuntele raivokasta musiikkia ja päästä kaikki pihalle. Myös nyrkkeilysäkki on loistoesine kiukun purkamiseen.

9. Opettele rennnompi ote elämään

Maato kaatui lattialle ja unohdit bussikortin eteisen pöydälle – mitä sitten! Jokaisen elämässä sattuu ja tapahtuu ja loppujen lopuksi sinun reaktiosi määrittelee, miten koet vastoinkäymiset.

Opettele ottamaan elämäsi rennommin ja unohda pikkuasioista kiukuttelu!

10. Mene lääkäriin

Jos negatiiviset tunteesi jatkuvat pitkään, tai olet usein vihainen, mene lääkärin vastaanotolle. Saatat kärsiä esimerkiksi masennuksesta tai olet ylistressaantunut.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja