Herkullinen, terveellinen ja hoikistava: Tässäkö vuoden 2014 hittiruoka?

Kukkakaalista povataan seuraavaa terveysruokahittiä.

Vuonna 2013 ruokatrendiennustajat hehkuttivat lehtikaalia, josta valmistettiin kotikeittiöissä kaikkea mahdollista aina terveyssipseistä salaatteihin ja smoothiehin. Tänä vuonna kaupoista hamstrataan ruoka-asiantuntijoiden mukaan sen sijaan vanhaa tuttua kukkakaalia. Kukkakaalin ennustetaan valtaavan niin ravintoloiden ruokalistat kuin terveysintoilijoiden kotijääkaapit.

Yhdysvalloissa kukkakaalia on hyödynnetty runsaasti jo muun muassa meksikolaisissa ravintoloissa tacojen rapeana täytteenä.

– Kukkakaali on täynnä makua ja kun se valmistetaan oikein, siinä on myös täydellinen koostumus. Se on ehdottomasti yksi monikäyttöisimmistä vihanneksista. Haluaisin uskoa, että siitä tulee seuraava hittivihannes. Kukkakaalin on aika loistaa lavan päätähtenä, ruokatrendiasiantuntija Christine Couvelier ennustaa.

Kukkakaali sopii myös laihduttajalle

Kukkakaali on todellista terveysruokaa, sillä se sisältää vain vähän energiaa, mutta paljon hyödyllisiä vitamiineja ja antioksidantteja. Sata grammaa kukkakaalia pitää sisällään vain 13 kilokaloria. Kukkakaalista saat myös aineenvaihdunnalle hyödyllistä kuitua. Yksi parhaista tavoista polttaa rasvaa onkin suosia kuitupitoisia ruokia. Kuitupitoisten ruokien popsiminen täyttää vatsaa ja estää nälkää ja mielihaluja, jolloin syöt vähemmän kaloreita päivän aikana

Kukkakaalista voi loihtia esimerkiksi herkullisen keiton ja se voi korvata myös energiapitoiset perunat muusin aineksena. Kokeile Makuja-sivuston herkullisia reseptejä:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat