Herää onnellisempana – selätä aamuväsymys näillä vinkeillä

Aikaiset aamuherätykset eivät tosiaan ole kaikkien mieleen. Aamuista voi kuitenkin opetella nauttimaan.

Monen selviytymistaktiikka, torkuttaminen ja iso kuppi kahvia, auttavat aamuista käynnistymistä, mutta eivät tee meistä sen iloisempia. Parempi päivä syntyy oikeastaan vain suunnittelemalla.

Tee aamurutiinistasi astetta parempi muutamalla helpolla muutoksella. Kuvittele, millainen olisi sinun täydellinen aamusi, ja sovella sitä arkeesi. Jos esimerkiksi nauttisit oikein hitaasta aamiaisesta, jätä aamupalan syönnille enemmän aikaa arkisinkin.

Selätä aamukiukku valmistautumalla aikaiseen herätykseen myös edellisenä iltana. Tässä tulevat ohjeet.

1. Syö aamupala: Ravitsevalla aamiaisella päivä lähtee käyntiin energisenä. Anna itsellesi aikaa syödä kunnon aamupala.

2. Verryttele keho hereille: Herättele kehon verenkiertoa heti herättyäsi. Käynnistät myös endorfiinien tuotannon heti aamusta.

3. Kuuntele musiikkia: Aloita aamu kuuntelemalla omia suosikkibiisejäsi.

Kuuntele MTV Lifestylen lempeän aamun soittolista!

4. Valmistaudu aamuun jo illalla: Kiire ei todellakaan helpota aamuväsymyksen selättämistä. Pakkaa tavarasi, valitse vaatteet ja tee vaikka aamiainenkin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Saat rauhassa keskittyä heräämiseen.

5. Leiki lemmikkisi kanssa: Jos sinulta löytyy karvainen kaveri kotoa, käytä pari minuuttia iloisesti leikkien.

6. Herää siistiin kotiin: Aamiaispuuhat sujuvat mielekkäämmin, kun keittiö on siisti. Tee siis edes pikainen siivous joka ilta.

7. Älä torkuta: Torkuttaminen ei auta sinua heräämään – päinvastoin! Kun heräät torkutettuasi, olet entistä väsyneempi. Aseta siis herätyskello mieluummin suosiolla myöhemmäksi.

8. Älä nuku täysin pimeässä: Pienikin valon lisääntyminen makuuhuoneessa aamulla auttaa heräämään. Kokeile myös herätysvaloa.

9.  Rentoudu jo ennen sänkyyn menoa: Keholle kannattaa tehdä selväksi jo hyvissä ajoin illalla, että on aika rauhoittua ja valmistautua nukkumaan menoon.

10. Irrottaudu somesta: Puhelimen, tabletin ja tietokoneen sininen taustavalo pitää sinua hereillä. Välttele siis näitä ennen nukkumaan menoa. Sen sijaan nopea uutisten selaaminen aamuisin heti herättyä saattaa auttaa heräämisessä.

11. Käy suihkussa: Mikään ei piristä niin kuin suihku.

12. Juo kahvia: (Tai teetä, appelsiinimehua tai jotain muuta) Hyvänmakuinen juoma piristää kummasti aamua.

13. Älä syö juuri ennen nukkumaan menoa: Liian tuhti ja myöhäinen ruokailu pitää kehoa hereillä. Mikään ei tunnu ikävämmältä kuin liian täysi vatsa.

14. Vaihda herätyskellon ääni: Lähinnä palohälytintä muistuttavan piipityksen sijaan vaihda herätysääneksi jokin miellyttävä melodia, johon on mukava herätä.

15. Nauti elämästä: Varaa jokaiselle päivällä esimerkiksi jotain hyvää välipalaa mukaan. Mehukkaan kirpeä mandariini tai pala lempisuklaata piristävät ankeaa aamupäivää ja pitävät verensokerisi tasaisena.

***

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat