Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Aamupuuro syntyy kätevästi yön aikana – testaa reseptit!

Myllyn Paras
Julkaistu 11.01.2015 22:01

Jos haluat perinteisen kaurapuuron tilalle vaihtelua, kokeile kätevästi yön aikana valmistuvaa tuorepuuroa.

Aamupuuro ei maistu kaikille, mutta hitaita hiilihydraatteja sisältävä kuitupitoinen aamiainen olisi kuitenkin hyvä nauttia, jotta verensokeri pysyisi tasaisena lounaaseen asti. Tuorepuuro onkin hyvä vaihtoehto niille, joille perinteinen puuro ei maistu sekä myös niille, jotka kaipaavat vaihtelua perinteisen aamupuuron tilalle.

Tuorepuuroa ei keitetä, vaan se valmistuu kätevästi vaikkapa yön aikana. Hiutaleet tai leseet ja muut ainekset voidaan nimittäin laittaa jo illalla nesteeseen, kuten piimään tai jogurttiin, turpoamaan. Aamulla joukkoon voi sekoittaa vielä tuoreita hedelmänpaloja tai marjoja ja puuro on valmis nautittavaksi. Halutessaan puuron voi maustaa esimerkiksi hunajalla. Monelle tuorepuuro maistuukin paremmin kuin tavallinen, keitetty puuro.

Tuorepuuro on kätevä vaihtoehto myös silloin, kun ei ole mahdollisuutta kuumentaa tai keittää puuroa.

Kokeile esimerkiksi seuraavia reseptejä:

Mustikka Tuorepuuro

Myllyn Paras

1:lle

2 dl (laktoositonta) piimää

2 rkl kaurahiutaleita (esim. Myllyn Paras Kaurahiutaleita)

2 rkl ruishiutaleita (esim. Myllyn Paras Ruishiutaleita)

1 rkl leseitä (esim. Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan leseseosta)

2 rkl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Lisäksi:

mustikoita

sokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään illalla ja nosta jääkaappiin turpoamaan. Jos tuorepuuro on aamulla liian paksua, lisää joukkoon vähän maitoa tai piimää.

Goji-Tattari Tuorepuuro

1:lle

1 dl tattarihiutaleita (esim. Myllyn Paras Tattarihiutaleita)

2 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia

1 dl mustaherukoita

1 rkl kuivattuja goji-marjoja tai kuivattua tyrniä

2–3 kuivattua luumua, viikunaa, taatelia tai 2–3 rkl rusinoita

Anna kuivattujen taateleiden tai muiden hedelmien sekä goji-marjojen ja hiutaleiden turvota jogurtissa hetki tai yön yli. Sekoita lopuksi marjat joukkoon ja nauti.

Aamun mustikkainen tuorepuuro

1:lle

1 dl kaurahiutaleita (esim. Myllyn Paras Pikakaura+Kuituhiutaleita)

tai tattarihiutaleita

1 dl mustaherukoita

1–2 rkl hunajaa

(1 rkl pähkinärouhetta)

1 dl mustikoita

1 dl turkkilaista jogurttia

Pinnalle:

1 rkl mustikoita

1 rkl leseitä (esim. Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta)

tai kaurahiutaleita

Survo korkean lasin pohjalle herukat ja hiutaleet, lisää hunaja ja anna turvota yön yli tai ainakin mielellään tunnin verran.

Rakenna aamulla lasiin tuorepuurosta kerrosmalja. Laita pohjalle tuorepuuron päälle mustikoita, sitten kerros paksua jogurttia ja koristeeksi vielä marjoja ja leseitä.

Tuorepuuroshotti

4 annosta

4–5 dl sulatettuja pakastemarjoja (mansikoita ja vadelmia)

2 dl kaurahiutaleita (esim. Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu-hiutaleita)

1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

1–2 rkl juoksevaa hunajaa

2 dl paksua jogurttia (esimerkiksi bulgarianjogurttia tai turkkilaista)

Pinnalle:

1 dl marjoja

1 dl leseitä (esim. Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta)

Survo marjat ja sekoita ne hiutaleiden, pähkinöiden ja hunajan kanssa yhteen. Anna turvota hetki, mielellään tunti, mutta yhtä hyvin vaikka yön yli. Rakenna annokset laseihin kerroksittain. Laita pohjalle marjatuorepuuroa, päälle maustamatonta jogurttia ja koristeeksi vielä marjoja. Ripottele pinnalle leseitä.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Hans Välimäen paras puuro eli bircher-mysliVälipala-herkkupallotLöytyykö pakastimestasi marjoja? Näin ne kannattaa hyödyntää – herkullista ja terveellistäNeljä superhyvää kaurapuuroa: Näitä hittireseptejä sinun on kokeiltavaSuperterveelliset ainesosat ja runsaasti proteiinia – tämä on täydellinen aamupala!Nokkos-voikukkasmoothie
AamiainenLifestyle
Myllyn Paras
Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."

  • 25.6.10:50
    Ruoka

    Aamiainen ei enää kuulu hintaan Scandic-hotelleissa – nousevatko huonehinnat?

  • 10.6.07:44
    Ruoka

    Tällaista aamupalaa hyvinvointivalmentaja suosittelee naisille: "Ei tarvitse olla dieetillä"

  • 5.3.10:46
    Ruoka

    Cristiano Ronaldolle kokannut Arto Rastas jakaa ohjeen urheilijan aamupalaan: "Todella simppeli"