Henri Kontinen elää kuin parisuhteessa John Peersin kanssa: "On aamuja, jolloin hän ei halua nähdä minua enkä minä häntä"

Henri Kontinen ja John Peers palasivat kahden vuoden tauon jälkeen tenniksen Australian avoimen mestaruusturnauksen nelinpelin loppuotteluun, mutta uran toinen grand slam -turnausvoitto jäi haaveeksi. Ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert ja Nicolas Mahut veivät loppuottelun 6–4, 7–6 (7–1).

– He syöttivät paremmin ja palauttivat paremmin, ne ovat kaksi tärkeintä lyöntiä. Olimme vähän perässä koko ottelun ajan ja parempi pari voitti, Kontinen tunnusti.

Loppuottelussa nähtiin vain yksi syötönmurto, ja sen tekivät Herbert ja Mahut ensimmäisessä erässä. Toinen erä ratkesi katkaisupelissä, jonka ranskalaiset veivät ylivoimaisesti.

Kontinen ja Peers saivat ykkössyöttönsä sisään 63 prosentin varmuudella ja voittivat ykkössyötöillään alkaneista pisteistä 80 prosenttia, mutta kakkossyötöistään he voittivat vain 40 prosenttia ranskalaisparin 73 prosenttia vastaan.

–  Jokaisessa ottelussa on pisteitä, joissa olisi voinut tehdä jotain toisin. Jos epäröi, sitä katuu eniten. Tänään ei ollut sellaista, yritimme oikeita lyöntejä. Emme vain onnistuneet niissä tarpeeksi hyvin, Kontinen sanoi.

"Näen häntä enemmän kuin ketään toista"

Kontisen ja Peersin viime kausi oli edellistä huomattavasti vaisumpi, mutta Kontinen korosti, että parin pelitaso oli säilynyt tappioista huolimatta.

–  Meillä ei ole ollut pitkiä tappiokierteitä kuten viime kauden lopussa. Tietenkin jos pari ei voita pelejä, aletaan miettiä muutoksia. Viime vuonnakin me voitimme kolme turnausta. Emme koskaan ole olleet huolissamme, että olisimme kadottaneet tasomme. Tämä vain todistaa, että tasomme oli tallella ja pärjääminen oli vain ajan kysymys.

Tämän takia Kontinen pyyhkäisi sivuun kysymyksen parin uran toisen grand slam -finaalipaikan merkityksestä.

– Jos emme olisi uskoneet itsemme, emme enää pelaisi yhdessä. Ei tämä muuta mitään.

Nelinpelissä parit vaihtuvat tiuhaan, mutta Kontinen ja Peers aloittavat nyt neljättä kauttaan yhdessä.

–  Tietenkin on aamuja, jolloin Peers ei halua nähdä minua enkä minä häntä. Näen häntä enemmän kuin ketään toista ihmistä. Se on pitkä aika, mutta olen ylpeä meistä, että olemme pitäneet yhtä, erityisesti kun ajattelee viime kauden loppua, Kontinen sanoi.

Herbertista ja Mahutista tuli kahdeksas nelinpelipari, joka on voittanut mestaruuden kaikissa neljässä grand slam -turnauksessa. Pari voitti Yhdysvaltain avoimet 2015, Wimbledonin 2016 ja Ranskan avoimet 2018.

–  Nicolas, ensimmäinen turnauksemme yhdessä oli täällä 2015, ja silloin menimme finaaliin asti. Nyt olemme voittaneet kaikki grand slamit. Kiitos että olet jakanut kentän kanssani. Tämä on ollut hauskaa, Herbert kiitteli Mahutia.

Lue myös:

    Uusimmat