Mainos

Henkirikosten määrä ennallaan

Viime vuonna poliisille sen sijaan ilmoitettiin aiempaa enemmän piilorikollisuutta, ja väkivaltarikosten selvitysprosentit paranivat.

Suomessa tehtiin viime vuonna reilut sata henkirikosta. Luku on samaa luokka kuin edellisenä vuonna. Henkirikoksen yritysten määrä kuitenkin väheni poliisin mukaan merkittävästi. Tiedot käyvä tilmi sisäasianministeriön tänään julkistamista väkivaltatilastoista.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna 388 henkirikosta ja niiden yritystä. Henkirikoksia tapahtui 113 eli melkein entinen määrä, mutta henkirikosten yritykset vähenivät yli 70:llä. Poliisille ilmoitettiin aiempaa enemmän piilorikollisuutta, ja väkivaltarikosten selvitysprosentit paranivat.

Seksuaalirikoksia tuli poliisin tietoon viime vuonna 620 eli 37 enemmän kuin edellisvuonna. Tähän arvellaan syyksi sitä, että ihmisten ilmoituskynnys on madaltunut erityisesti seksuaalirikoksien osalta.

Alkoholin kulutuksen kasvu näkyy poliisin väkivaltatilastoissa lähinnä kotihälytyskeikkojen määrän kasvuna. Poliisi hoiti viime vuonna noin 85 500 kotihälytystehtävää, joista perheväkivallaksi luokiteltuja tehtäviä oli runsaat 17 600. Perheväkivallan osalta poliisi kirjasi runsaat 4100 rikosilmoitusta. Määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2002.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.