Henkilökunta avasi vessan oven kesken "toimituksen" – lentomatkustaja syyttää syrjinnästä: "Se oli hyvin nöyryyttävää"

1:42
Gatwickin lentokentällä testataan Stan-robottia, joka pysäköi auton puolestasi

Adil Kayani uskoo joutuneensa syrjinnän kohteeksi. Lentokoneen henkilökunta pakotti oven auki, kun mies istui vessassa. 

Adil Kayani istui vessassa housut kintuissa, kun ovi yllättäen aukesi. Adil syyttää nyt EasyJet-yhtiötä profiloinnista.

Adil, 35, oli lentämässä Manchesteriin, kun hänen täytyi käyttää toilettitiloja. Mies istui vessassa lähteiden mukaan yli 15 minuuttia.

Kun ovelle koputettiin, Adil kertoo huutaneensa oven läpi, että tulee ulos pian.

– Mutta sitten lukko muuttui punaisesta vihreäksi. Joku oli avannut oven ulkopuolelta ja tullut pakolla sisään. Istuin edelleen vessassa ja olin täysin suojaton. Huusin "mene pois" ja hän sulki oven heti, Adil kuvailee Metron mukaan.

Kertoo olleensa vessassa alle 10 minuuttia

Mies itse kertoo olleensa vessassa vain alle kymmenen minuuttia. Adilin mukaan kenellekään muulle matkustajalle ei tehty vastaavaa toimenpidettä.

EasyJetin mukaan henkilökunta toimi oikein, sillä he olivat huolissaan Adilin hyvinvoinnista. Ovi avattiin turvallisuusohjeistuksen mukaisesti, koska Adil oli ollut vessassa melko pitkään.

Adilin tarina levisi moniin lehtiin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Metron mukaan Pakistanista kotoisin oleva Adil sen sijaan uskoo, että ovi avattiin, koska hänet oli profiloitu uhaksi rodun perusteella.

Ei hyväksy 500 punnan hyvitystä

Adilille on tarjottu 500 punnan hyvitystä. Hän ei kuitenkaan ole tyytyväinen henkilökunnan toimintaan: kun Adil valitti tapahtuneesta lentokoneessa, hän kertoo oven avaajan vältelleen häntä.

– Haluan kunnon anteeksipyynnön siltä henkilöltä, joka ei mielestäni vain  vähätellyt minua, vaan oli myös hyvin töykeä ja ylimielinen. Koin oloni rikolliseksi. Se oli hyvin nöyryyttävää.

EasyJetin mukaan se ei ole löytänyt mitään todisteita siitä, että kyseessä olisi ollut rotuprofilointi.

Yhtiö on ollut kohujen keskiössä aiemminkin. Brittiläinen Kelly Edgson-Payne, 36, oli lähdössä miehensä ja neljän lapsensa kanssa Lontoosta Espanjaan, kun EasyJetin stuertti kielsi Kellyä imettämästä.

Ongelmia on ollut muillakin. American Airlinesin stuertti pyysi äitiä ja hänen vuoden vanhaa poikaansa poistumaan lennolta heidän harvinaisen perinnöllisen ihosairautensa takia; tämä australialaisnainen puolestaan tylytti Jetstar-lentoyhtiötä lentoemännän käytöksen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja