Mainos

Hemilästä tulossa MMM:n kansliapäällikkö

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilästä on tulossa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö. Valtioneuvosto päätti tänään aivan odotusten mukaisesti esittää tasavallan presidentille Hemilän nimittämistä kansliapäällikön virkaan.

Nimitys lienee esillä presidentin esittelyssä huomenna. Virka tuli auki, kun kansliapäällikkö Reino Uronen siirtyi kesäkuun alusta eläkkeelle. Virka täytetään heinäkuun alusta toistaiseksi. Virka olisi voitu täyttää myös seitsemän vuoden määräajaksi.

Hemilä jatkaa kuitenkin maa- ja metsätalousministerinä. Kuinka kauan hän ministerinä jatkaa, on puhtaasti poliittinen kysymys. Valtion virkamieslain perusteella valtion virkamies on niin kauan virkavapaalla kuin hän on valtioneuvoston jäsenenä. Hemilä itse ei halunnut tänään kommentoida millään lailla koko asiaa sen keskeneräisyyden vuoksi.

Selvää lienee, että Hemilä jatkaa ministerinä Suomen EU-puheenjohtajuuskauden loppuun eli tämä vuoden loppuun. On esitetty näkemyksiä, että ministeriys voisi kestää vielä vuoden verran. Hakijoita kansliapäällikön virkaan oli kaikkiaan 15. Hemilän hakemus aiheutti jonkin verran hämmennystä, sillä hän oli aiemmin antanut ymmärtää, ettei hän ole kiinnostunut virasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.