Mainos

Hemilä: Eduskunta ei hallitse metsäasioita

Eduskunnan tietämys metsäasioista on hämmästyttävän heikkoa, sanoo maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä. Hallituksella puolestaan on Hemilän mukaan selkeät linjaukset metsien talouskäytön ja suojelun suhteista. Nyt syksyn kuluessa linjaukset tuodaan eduskuntaan selonteon muodossa ja niin käynnistyy kokonaisvaltainen metsäpoliittinen keskustelu.

Maa- ja metsätalousministerin mukaan yleisessä keskustelussa ei ymmärretä sitä, että jos metsiä käytetään, niin se puu pitää kaataa.

Lipposen hallituksen lääke ongelmaan on metsäpoliittinen selonteko. Se annetaan eduskunnalle nyt syysistuntokaudella. Hemilän mukaan poliitisten päättäjien kesken metsäasiat tunnetaan hämmästyttävän huonosti.

Selonteko sisältää yhteenvedon metsälainsäädännön kokonaisuudistuksesta, joka on enää muutamaa lakiesitystä vaille. Selonteon toinen pääkappale käsittelee poliittista linjausta. Maa- ja metsätalousministeri sanoo, että kestävästä metsätaloudesta puhuttaessa keskeinen lähtökohta on metsien hyödyntäminen puun tuotannollisessa mielessä. Hemilän mukaan metsänsuojelupuolella on tehty se, mikä tarvitseekin.

Poliittisesti sitoutumaton ministeri päästelee siis tekstiä, jota ei väriä tunnustavalta hevin heltiäisi. Selonteon eduskuntakäsittelyssä vuodenvaihteen jälkeen kuullaan sitten muunkinlaisia metsäkantoja.
(MTV3/Jarmo Kantelinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.