Helsinkiläismies ryhtyi ilmaiseksi Joulupukiksi – tarkoituksena tavoittaa perheet, joilla ei ole varaa punanutun vierailuun: "Isoin syy oli lasten joulumielen ja riemun näkeminen"

36-vuotias helsinkiläismies ryhtyi tänä aattona ilmaiseksi joulupukiksi. Palkkioksi hän sai kokea lasten joulumielen ja riemun lähietäisyydeltä.

Jaakko Nissinen halusi tuottaa joulumieltä sitä tarvitseville. Niinpä hän ilmoitti ennen joulua Facebookin Malmi-ryhmässä tarjoutuvansa ilmaiseksi joulupukiksi. Tarkoituksena oli tavoittaa nimenomaan ne perheet, joilla ei syystä tai toisesta ole varaa joulupukin vierailuun.

– Tein sen tietysti lasten takia. Kaikista isoin syy oli lasten joulumielen ja riemun näkeminen, Nissinen toteaa.

Tempaukseen innosti myös Joulupukin merkitys omissa lapsuuden jouluissa. Nissinen kertoo pohtineensa, kuinka pahalta hänestä olisi lapsena tuntunut, jos Joulupukki ei olisikaan ehtinyt käymään.

– Aloin miettiä, että jos se on tosiaan siitä kiinni, ettei ole rahaa laittaa, niin se on tosi sääli, Nissinen sanoo.

 "Lapsilla näytti olevan ruokaa pöydässä"

Aaton aikana Nissinen ehti kiertää yhteensä kuudessa eri perheessä. Yhteydenottoja tuli juuri sen verran, ettei kenellekään tarvinnut antaa kieltävää vastausta. Kaikki perheet asuivat Pohjois-Helsingin alueella.

– Siitä olin iloinen, että näitä yhteydenottoja tuli juuri oikea määrä. Kukaan ei jäänyt ilman. Se oli todella mahtava homma, Nissinen kertoo.

Erityisen hienoa Nissisestä oli nähdä lasten naurua, ilmeitä ja reaktioita Joulupukkiin. Hän kuvailee, että osa lapsista suhtautui tapaamiseen ujostellen, mutta osa juoksi suoraan halaamaan.

Joukossa oli myös yksi 4-vuotias tyttö, jonka luona Joulupukki ei ollut koskaan aikaisemmin vieraillut.

– Olin todella iloinen, että kaikilla lapsilla oli siistit vaatteet ja näytti olevan ruokaa pöydässä. Jokaisessa kodissa oltiin laitettu joulua ja oli todella lämmin joulutunnelma, Nissinen kuvailee.

Hyvän tekeminen tarttui myös lähipiiriin

Perheissä yllätyttiin iloisesti, kun Joulupukki toi mukanaan lahjoja myös Korvatunturilta. Nissisen ystävät nimittäin ehdottivat Facebook-julkaisun nähtyään, että voisivat täydentää lahjasäkkiä. Paketteihin päätyi muun muassa käytettyjä, mutta hyväkuntoisia leluja.

– Huomaan, että hyvä tekee hyvää niin sanotusti eli se lähtee kertautumaan, Nissinen iloitsee.

Nissinen aikoo vetää Joulupukin nutun niskaansa myös ensi vuonna, jos hänen perheensä viettää joulua kotona. Tämän vuotisesta tempauksesta saattaisi kehittyä jopa pienimuotoinen perinne.

Katso alta video: Näin Joulupukki aloitti matkansa lasten luo pohjoisesta.

Joulupukki on aloittanut matkansa lasten luo, tietenkin Petterin kanssa 1:17
"Porossa on enemmän voimaa kuin vauhtia, se on vahva eläin ja päästöt ovat pienet."

Lue myös:

    Uusimmat