Yöjunat myöhässä jopa puoli vuorokautta – Risto kritisoi tiedotuksen puutetta: "Olemme saaneet yhden ainoan kuulutuksen"

Risto istunut junassa paikallaan yli 12 tuntia – moittii huonoa tiedotusta 6:10
Risto Välttilä on odottanut Hämeenlinnassa matkan jatkumista yli 12 tuntia, millaiset tunnelmat junassa on?

Ratatyöt Toijalan ja Tampereen välillä ovat hidastaneet yöjunia jopa 12 tuntia. MTV Uutiset Liven haastattelema matkustaja odottaa matkan jatkumista Hämeenlinnassa ja kertoo kuulleensa junassa vain yhden kuulutuksen koko matkan aikana.  

Viivästynyt siltatyömaa on hidastanut junaliikennettä Toijalan ja Tampereen välillä useita tunteja. Ratatöiden piti olla valmiina sunnuntai-iltapäivänä, mutta uusi arvio töiden valmistumiselle on maanantaina kello 11.

Risto Välttilä on odottanut Hämeenlinnan rautatieasemalla matkan jatkumista jo 12 tuntia. Välttilä lähti Pasilasta kohti Rovaniemeä sunnuntaina kello 19.27, mutta matka on pysähtynyt Hämeenlinnaan.

– Pääsimme Hämeenlinnaan, niin saimme kuulutuksen, että juna pysähtyy täällä ja jatkaa matkaa noin kuuden aikaa aamulla. Istumme edelleen täällä, ja nyt on tieto, jonka kuulin teidän uutisista, että noin kello 11 saattaisi päästä eteenpäin, Välttilä kertoo.

Tilanne on junassa rauhallinen. Välttilä ymmärtää, että siltatyöt saattavat aiheuttaa viivästyksiä, mutta hän kritisoi VR:n tiedotusta.

– Olemme saaneet junaan yhden ainoan kuulutuksen. Kerran kuulin jotain tuolta laiturilta ja yritin mennä sinne, mutta silloin oli jo englanninkielinen kuulutuksen loppu menossa, joten en kuullut sitäkään, Välttilä sanoo.

Ravintolavaunun aukiolosta ei ole tiedotettu

Ravintolavaunusta asiakkaat ovat saaneet ilmaiseksi aamupalaa, mutta tieto siitä ei ole tullut VR:n kautta vaan muiden asiakkaiden kertomana.

– Sisäinen tiedotus junan käytävillä kertoo, että sieltä saa ruokaa ja varmasti se sitten aiheuttaa sinne jonoja, Välttilä sanoo.

Välttilä kritisoi myös sitä, ettei VR ole tiedottanut matkan jatkumisesta, jotta matkustajat voisivat aamulla lähteä junasta lähikauppaan ostoksille.

– Eihän matkustajia voi istuttaa 12 tuntia junassa tietämättä mihin tässä ollaan nyt menossa vai ollaanko tässä menossa ollenkaan mihinkään, Välttilä toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat