Helsinki-Vantaan lentoasemalle avattiin koirien oma lounge ensimmäisten joukossa koko maailmassa – koiranpentu Ansa kävi tutustumassa tiloihin

Helsingin lentokentälle koirien lounge 3:37
Mika Tommolan ja Ansa-koiran johdolla käydään tutustumassa Helsinki-Vantaan lentokentän uutuus-loungeen.

Koirien lounge tarjoaa virkistäytymistä lentojen lomassa Helsinki-Vantaan lentokentällä kaikenkarvaisille koirakavereille. MTV Uutiset vieraili paikan päällä merkkaamassa paikat.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on vuoden vaihteessa avattu matkustajien toiveita mukaileva koirien lounge ensimmäisten joukossa maailmassa. Lentokentälle on avattu kaksi koirille tarkoitettua virkistäytymistilaa. Näin pyritään helpottamaan nelijalkaisten matkustajia matkaamaan hivenen mukavammin.

– Siellä on virkistäytymistä ja sujuvampaa asiointia myös meidän koira-asiakkaillemme, Finavian palvelupäällikkö Hanna Hämäläinen kertoo.

Koivuhalko ja tekonurmi

Virallisesti koirien oloa helpottamaan tarkoitettu tila kulkee nimellä koirien käymälä. Sisällä on tällä hetkellä käymälä koiralle. Kun ihminen saa tyytyä tavanomaiseen posliiniin, saa koira tehdä tarpeensa Helsinki-Vantaan tuttua linjaa mukailevan koivuhalon kylkeen pienellä tekonurmella. Tekonurmi imee koiran pisut ja johtaa lirut nurmen alla olevaan lavuaariin.

Hämäläisen mukaan Helsinki-Vantaan lentokentän läpi kulkee vuosittain noin 10 000 koiraa. Koirat ja heidän omistajansa ovat asiakasryhmä, johon kenttä haluaakin nyt panostaa. Ajatuksena on, että tiloihin tuotaisiin mahdollisesti tulevaisuudessa koirille lisää virkistäviä asioita, kuten virikeleluja ja herkkupaloja.

Jokainen koira on samanarvoinen asiakas

Asiakkaina ihmiset on jaettu eri tason asiakkaisiin. Toisilla on Silver-tason kortti, kun taas toinen on Platinum-tason asiakas, joka saa kentällä monipuolisempia palveluita. Helsinki-Vantaa ei kuitenkaan ole suunnitellut luokittelevansa karvaturreja lentopisteiden perusteella.

– Uskon, että jokaiselle omistajalle se oma yksilö on rakkain ystävä, Hämäläinen summaa diplomaattisesti.

Tiloihin on videolla tutustumassa hurmaava koiranpentu Ansa ja toimittaja Mika Tommola. Pientä ujoutta oli TV:ssä esiintymisen takia ilmassa. Katso videolta Ansan arvio tilan toimivuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat