Mainos

Helsinki täyttyy uudesta musiikista

Kansainvälistäkin kiitosta saanut uuden musiikin festivaali Musica nova alkaa tänään Helsingissä Radion sinfoniaorkesterin konsertilla Finlandia-talossa. Ohjelmisto on jälleen monipuolinen.

Nykymusiikin juhlassa kuullaan peräti 16 suomalaista kantaesitystä. Esimerkiksi huomenna kantaesityksensä saa Tapani Länsiön Paavo Haavikon librettoon säveltämä Sulka-ooppera. Erityisen mielenkiintoinen on myös Battalia-yhtyeen konsertti maanantaina Savoyssa, jossa orkesteri esittää mm. Ismo Alangolta, Kimmo Hakolalta, Hectorilta ja Kerkko Koskiselta tilatut teokset barokkikokoonpanolla.

Festivaalilla on tänä vuonna kaksi säveltäjävierasta, joiden tuotantoa esitellään Musica novan idean mukaisesti kattavasti. Säveltäjät ovat italialainen Luca Francesconi ja venäläis-australialainen Elena Kats-Chernin.
Suomessa nykymusiikin konsertit saavat yleensä paremmin yleisöä kuin muualla maailmassa. Säveltäjämme ja esiintyjämme ovat kansainvälistä parempaa keskitasoa. Silti nykymusiikilla on meilläkin pinttynyt vaikean musiikin leima. Musica nova yrittää poistaa näitä ennakkoluuloja viemällä konsertteja pois saleista ihmisten pariin, esimerkiksi Ateneumiin.

Tapahtumassa on myös yleisölle ilmaisia säveltäjätapaamisia joka päivä tuntia ennen konserttia. Yhdeksän päivän aikana tarjolla on siis kantaesityksiä, oopperaa, säveltäjätapaamisia sekä keskusteluja. Festivaalin taiteellinen johtaja on säveltäjä Kimmo Hakola.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.