Helsinki siirtää venäläisten lahjoittaman patsaan varastoon – tilalle jalkakäytävä

Helsinkiin rakennetaan Suomen pisin silta, jonne autolla ei pääse – tänne miljoonien eurojen hanke sijoitetaan 7:00
Helsinkiin rakennetaan Suomen pisin silta, eikä sinne ole autoilla asiaa.

Helsingissä sijaitseva Maailman rauha -veistos siirretään varastoon katutöiden alta. Päätös siirtämisestä on tehty jo vuosi sitten. Patsaan paikalle rakennetaan uutta jalkakäytävää.

Helsingin Hakaniemenrannassa sijaitseva Maailman rauha -niminen patsas siirretään varastoon. Oleg Kirjuhinin teoksen lahjoitti Helsingille Moskovan kaupunki, ja se paljastettiin tammikuussa 1990.

Kruunusillat-raitiotie tiedottaa Facebookissa, että päätös patsaan siirtämisestä on tehty jo vuosi sitten. Näin ollen sen taustalla ei ole esimerkiksi Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

6,5-metrinen pronssiveistos siirretään tulevana syksynä omistajansa eli Helsingin taidemuseon varastoon, koska patsaan paikalle rakennetaan jalkakäytävä. Katutyöt ovat osa Kruunusillat-työmaata ja Hakaniemenrannan raitiotien rakentamista.

– Kaupunki ja taidemuseo päättävät patsaan myöhemmästä kohtalosta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Osana Kruunusillat-projektia Helsinkiin rakentuu kolme uutta siltaa. Korkeasaaren ja Kruunuvuorenrannan yhdistävästä 1,2 kilometriä pitkästä Kruunuvuorensillasta tulee Suomen pisin. Kyse on kansainvälisestikin hyvin poikkeuksellisesta sillasta, sillä se on tarkoitettu pelkästään joukkoliikenteelle, jalankulkijoille sekä pyöräilijöille.

Lue myös:

    Uusimmat