Helsinki City Run keräsi yli 10 000 juoksijaa

Kestävyysjuoksubuumi on tänä keväänä yltynyt hurjemmaksi kuin koskaan ennen. Tänään järjestetyn puolimaratonin Helsinki City Runin osallistujamäärä rikkoi jo 10 000 juoksijan rajan. Määrä on kaikkien aikojen ylivoimaisesti suurin suomalaisissa juoksukilpailuissa.

21,1 kilometrin pituinen Helsinki City Run ohitti suosiossa kotimaisen klassikkokilpailun Helsinki City Marathonin vuosi sitten, kun siinä kirjattiin kaikkien aikojen ennätys 7825 juoksijaa. Tänä vuonna ilmoittautuneiden määrä kasvoi vielä siitäkin rajusti, sillä kilpailuun ilmoittautui 10 704 juoksijaa. Tulijoita olisi ollut vieläkin enemmän, mutta tapahtuma myytiin loppuun jo runsas kuukausi ennakkoon.

Kilpailuun osallistui juoksijoita 39 maasta, mutta miesten ja naisten sarjojen ensimmäiset palkinnot jäivät Suomeen. Miesten sarjan yllätysvoittaja oli Vaasan Vasaman Arto Perttilä ajalla 1.09.48. Naisten kilpailun voittaja oli myös suurelle yleisölle tuntematon juoksija. Ensimmäisenä naisena maaliin saapui 26-vuotias Riikka Halme, joka on asunut perheensä kanssa pitkään Englannissa ja juossut seuratasolla sikäläisen Serpentine Running Clubin väreissä.

Helsinki City Runiakin suurempi juoksijamäärä on aiemmin kokoontunut yhteen puolet lyhyemmällä Naisten kympillä. Se on kuitenkin luonteeltaan ei-kilpailullinen juoksutapahtuma, missä juoksijoille ei kirjata aikoja eikä sijoituksia.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 9.5.2009)