Helsingistä kadunvarresta löydettyjen kuolleiden koiranpentujen tapauksessa ei epäillä eläinsuojelurikosta

7:58
Eläinsuojelujärjestöille tulee huoli-ilmoituksia laidasta laitaan lemmikkieläimistä tuotantoeläimiin. Huolestuttavimpana asiantuntijat pitävät eläinten väkivaltainen kohtelua. Näin Huomenta Suomessa keskusteltiin aiheesta vuonna 2018.

Helsingin Jätkäsaaressa kuolleena löydettyihin koiranpentuihin ei epäillä liittyvän rikosta, Helsingin valvontaeläinlääkäri kertoo MTV Uutisille.

Eläinlääkärin mukaan kumpikin koiranpennuista oli vastasyntyneitä, ja lääkärin arvion mukaan ainakin toinen niistä oli syntynyt kuolleena, todennäköisesti molemmat. Koiranpennun kuolema vähän syntymän jälkeen ei myöskään ole tavatonta.

– Tässä tapauksessa ei ole syytä epäillä eläinsuojelurikosta, lääkäri toteaa.

Kuolleena löydetyt lemmikit toimitetaan yleensä Ruokaviraston patologiseen tutkimukseen kuolinsyyn selvittämiseksi, mikäli vaikuttaa siltä, että kyseessä voisi olla eläinsuojelurikos. Tutkimuksessa kestää yleensä viikkoja.

Kuolleena löydettyjen eläinten omistajat tai haltijat harvoin saadaan valvontaeläinlääkärin mukaan selville, sillä eläintä ei välttämättä ole tunnusmerkitty ja rekisteröity. Vastasyntyneillä eläimillä ei mitään tunnusmerkintöjä luonnollisestikaan ole.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja