Helsingissä on kevyen liikenteen väylä, jonne ei uskalleta päästää ihmisiä: "Ei ole täyttä varmuutta, että rantavalli kestäisi"

0:33

Helsingin Herttoniemen Annikanpuiston halki kulkeva kivetty kävely- ja pyörätie on suljettu talveksi turvallisuussyistä.

Syynä sulkuun ovat heikentyneet rantarakenteet, jonka vuoksi osa kävely- ja pyörätiestä on sortunut ja sen rakenteet ovat heikentyneet. Talvella tietä ei voi aurata turvallisesti.

– Viime kevättalven tulvat veivät kiviainesta puiston rantarakenteen alta, eikä ole täyttä varmuutta, että rantavalli kestäisi aurauskoneiden painon. Näin ollen käytävää ei voida pitää kunnossa tällä talvikaudella, eikä sinne voida turvallisesti ohjata pyöräilijöitä ja kävelijöitä, kertoo projektipäällikkö Tea Karjalainen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Vaikka talvi jäisi vähälumiseksi, piilee rantatiellä riski kulkijoille, sillä alue voi jäätyä. Kaupunki on halunnut sulkea tien, jotta ihmiset eivät loukkaisi itseään.

– Merenrannalla voi välillä kastepisteen mukaista jäätymää tulla. Silloin on vaarana, että tie on liukas, vaikka ei olisikaan lunta, Karjalainen kertoo.

Pahimmin vaurioituneet kohdat ovat olleet rajattuina aidoin ja huomiokartioin jo kesästä saakka. 

TIe aukeaa jälleen keväällä

Rantatien muut osuudet avataan jälleen kävelijöille ja pyöräilijöille keväällä, koska nämä liikkumisen muodot eivät aiheuta aurauskaluston tapaista painetta ja sortumavaaraa. 

Tällä hetkellä kulku ohjataan lähimmälle asfaltoidulle samansuuntaiselle reitille eli Neitojenpolulle välille Reginankuja – Neitojenranta, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Yritetään saada korjaukset tehtyä tien alle, mutta mitään nopeaa ratkaisua ei pystytä lupaamaan, koska tienpohjan kunto vaatii tutkimusta, miten pitkälti se on syöpynyt.

Aiemmin tapauksesta kertoi Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja